Sudije više neće bacati novčić! Kapiteni ruskih ekipa odigrali "papir-kamen-makaze" pre početka utakmice! (VIDEO)

20.09.2021

13:43 >> 14:21

0

Šala dvojice kapitena dogovorena sa vođstvom Premijer lige izazvala mnogo polemika

Sudije više neće bacati novčić! Kapiteni ruskih ekipa odigrali "papir-kamen-makaze" pre početka utakmice! (VIDEO)
Copyright Rostov - Krila Sovjetov, papir-kamen-makaze/Printscreen

Velika prašina podigla se u Rusiji kada su gledaoci utakmice Rostov – Krila Sovjetov pred kamerama prisustvovali igri “papir-kamen-makaze” dvojice kapitena kako bi se odredile strane i pravo na početni udarac.

Kada se podigla galama, iz Krila Sovjetov je došlo objašnjenje za ovu, mnogima simpatičnu situaciju, ali koja se konzervativnim i ozbiljnim navijačima nije nimalo dopala.

– Arbitar je, očekivano, bacio novčić, procedura nije prekršena. Na osnovu novčića kapiteni su tradicionalno određivali ko bira gol, a ko prvi dobija loptu. A nakon bačenog novčića desila se igra „papir-kamen-makaze“.

Ideja je nastala u Krila Sovjetov nakon utakmice prethodnog kola sa Lokomotivom. Tada su Maksim Glušenkov i Jurij Gorškov imali epizodu sa sličnim sadržajem.

– To je postao interni mem u klubu i odlučili smo da ga pobedimo pre prvog zvižduka na utakmici sa Rostovom. Sve je unapred dogovoreno sa RPL. Sudeći prema komentarima i odjeku u medijima, svima se to jako dopalo – rekli su u klubu iz Samare.

Krilia su pobedila u ovom meču rezultatom 4:2 i sada dele osmu poziciju.  linija na prvenstvenoj tabeli sa Spartakom i CSKA, koji danas igraju međusobno.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike