Sahranio je ćerku, tetku mu je ubio muž na ulici: Tužna porodična priča Srbina koji je bio najbolji omladinac Bajerna

20.09.2021

15:30 >> 15:33

0

Dejan Janjatović proživeo je je tešku porodičnu dramu

Sahranio je ćerku, tetku mu je ubio muž na ulici: Tužna porodična priča Srbina koji je bio najbolji omladinac Bajerna
Copyright Dejan Janjatović/Profimedia

Srpski fudbaler Dejan Janjatović izašao je iz Bajernove fudbalske akademije, gde je u jednom periodu igranja bio proglašen za najperspektivnijeg fudbalera minhenskog kluba i stalni član mlađih selekcija Nemačke.

Glad za afirmacijom i pravom šansom dalje ga je vodila u španski Hetafe, a iz Španije, gde nije dobio pravu šansu, završio je u švajcarskom Sent Galenu. Legenda kaže da je sportski direktor Partizana Ivica Iliev došao njega da gleda, a da mu se tokom skautiranja više dopao Everton.

Tako je Brazilac postao igrač crno-belih, kasnije i ljubimac navijača, a Janjatović je preko poljskih i manjih švajcarskih klubova dospeo do amaterskog Roršaha iz petog ranga takmičenja u “zemlji satova i čokolade”.

Janjatović nije napravio karijeru kakvu su mu mnogi predviđali u Bajernu, pa i danas u 29. godini, iako mlad, bliži je okončanju karijere nego povratku vrhunskom fudbalu. Mnogi kažu da su tome najviše doprinele porodične tragedije koje su zadesile ovog Srbina rođenog u Slavonskom Brodu. Prvi šok je bila smrt ćerke Une 18. juna, pre četiri godine:

– Tada je mnogo toga krenulo po zlu. Una je imala ukupno dvanaest operacija – kaže za švajcarski Blik Janjatović i priznaje da od te nedelje kada je prestalo da kuca srce njegove bebe nije prošao dan kada nije pomislio na nju.

Srbin ističe da mu je pomoć u teškim trenucima daje vera u boga, kao i njegova supruga Sandra i sin Matija, koji u školi na pitanje da li ima sestru ili brata odgovara sa “da”, jer njegova Una živi u raju.

– Samo bog zna zašto se tako nešto dešava. Na kraju je sve to sudbina. Danas kada vidim nekoga ko je loše volje, ne osuđujem ga. Zato što ne znam kroz šta on privatno prolazi. Umesto toga, pokušavam da mu pomognem – ističe Janjatović i dodaje šta ga nervira posebno:

– Postoje ljudi koji postaju depresivni jer im nije dozvoljeno da idu u restorane tokom korone.

Nevolje u porodici su nastavile da se nižu posle tragedije s ćerkom. Njegova tetka je ubrzo posle toga stradala kao žrtva porodičnog nasilja, pošto ju je na ulici, u Minhenu, ubio muž. Onda je ostao i bez voljene bake:

– Bila mi je jako draga, ali nisam mogao da plačem na sahrani. Nisam, posle svega što sam ranije doživeo.

Janjatović kaže da je u mladosti igrao sa Davidom Alabom i Emre Džanom, da je u reprezentaciji Nemačke bio cimer sa Mariom Geceom, a da je prvu šansu u profesionalnom timu Bajerna dobio od holandskog stručnjaka Luja van Gala. Ostalo je zapamćeno da je njegov trener jednom rekao:

– Nisam imao igrača sa ovim potencijalom poslednjih deset godina. Da samo nije bio tako lenj. Previše se oslanjao na svoj talenat.

Tadašnji trener Sent Galena Džef Sajbene ga je zvao “Boban” zbog talenta koji je imao i hrvatski fudbaler Zvonimir Boban.

-Bio je ogroman talenat, umeo je da čita igru, često je bio na pravom mestu i ima neverovatnu inteligenciju u igri.

Janjatović dana završava licencu za trenera, a u jednom teniskom klubu radi kao fitnes stručnjak za decu i odrasle.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike