"Orlovi" ponovo uzleću: Vlahović i Mitrović najavili napad na svih šest bodova, mnogo su važni

30.08.2021

14:05

0

Katar, Luksemburg, pa Irska, to su protivnici naših fudbalera

"Orlovi" ponovo uzleću: Vlahović i Mitrović najavili napad na svih šest bodova, mnogo su važni
Copyright Stefan Mitrović i Dušan Vlahović, MN Press

Fudbalska reptrezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru u Staroj Pazovi, uoči novog ciklusa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Već u sredu, “Orlovi” Dragana Stojkovića Piksija će odigrati utakmicu sa Katarom, u Mađarskoj. Ovaj meč nema takmičarski značaj, iako se organizator Mondijala formalno nalazi u grupi kvalifikacija.

Zatim slede dueli sa Luksemburgom u Beogradu, u subotu, a onda i susret u Dablinu protiv Republike Irske, tri dana kasnije.

Naši najbolji fudbaleri u poslepodnevnim satima imaju prvi trening, a na prvoj konferenciji za medije “na daljinu” bili su Stefan Mitrović i Dušan Vlahović.

– Uželeli smo se, uvek je čast igrati za reprezentaciju. Veliko zadovoljstvo doći u Pazovu i provoditi vreme sa ekipom i stručnim štabom. Što se tiče sledećih utakmica, već duže vreme smo sa “Misterom”, znamo šta očekuje od nas. Znamo sistem igre i to može da bude prednost u narednim utakmicama – rekao je Mitrović na video konferenciji za medije.

Vlahović je istakao da je igranje za reprezentaciju najveća čast i ogdovornost.

– Mi moramo da damo sve od sebe, ostalo ćemo videti šta i kako – rekao je Vlahović.

Mitrović je govorio i o tome koliko će biti važna pobeda u prijateljskom meču pred nastavak kvalifikacija za SP.

– Svaka utakmica za reprezentaciju je mnogo bitna, treba da gradimo pobednički mentalitet. I utakmica protiv Katara je bitna, ali su dve kvalifikacione utakmice mnogo bitnije jer igramo za bodove. I protiv Katara treba odigrati maksimalno ozbiljno – poručio je on.

Napadač Fjorentine naveo je da se atmosfera u timovima zasniva na pobedama i da bi bilo dobro da se trijumf upiše i protiv Katara.

 

– Bilo bi lepo da pobedimo i da to bude lepa uvertira za predstojeću utakmicu u kvalifikacijama koja je od krucijalnog značaja, koju ćemo pokušati da pobedimo – rekao je Vlahović.

Mitrović je istakao da će oba meča biti teška, ali da tim Srbije može do šešt bodova.

– Postavali smo imperativ da idemo na maksimalan broj bodova i daćemo svoj maksimum da uzmemo šest bodova u te dve utakmice. Mislim da imamo kvalitet za to. U svaku utakmicu treba da uđemo maksimalno ozbiljno kao i u martovskom okupljanju, a kada tako pristupimo naš kvalitet dolazi do izražaja. Čekaju nas teške utakmice, obe su teške na svoj način. Pripremićemo se ozbiljno i uradićemo sve što je do nas da pobedimo – smatra Mitrović.

Mitrović je potom analizirao protivnike u septembarskim kvalifikacijama.

– Luksemburg ima nekoliko vrlo opasnih igrača, imaju selektora koji radi drugi niz godina i nisu slučajni njihovi sve bolji rezultati. Irska je igrački kvalitetnija od Luksemburga, imaju igrača u Premijer ligi i klasični su predstavnici ostrvskog fudbala sa puno duela, dugih lopti i opasnih prekida – zaključio je Mitrović.

I Vlahović ističe da neće biti lako ni protiv Luksemburga ni protiv Irske.

– Na nama je da se pripremimo. Daćemo sve od sebe da pobedimo, jer nam je pobeda uvek imperativ. Idemo korak po korak do našeg cilja, a to je SP – poručio je Vlahović.

Inače, Fudbalski savez Srbije (FSS) pozvao je škole fudbala i klubove koji rade sa decom uzrasta od šest do 12 godina da dođu na utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Luksemburga.

Kako je saopšteno na sajtu Saveza, deca i njihovi pratioci će dobiti besplatne ulaznice, a pre toga predstavnik fudbalskog kluba ili škole fudbala mora da se prijavi i ostavi neophodne podatke do četvrtka 2. septembra u 15 sati. Ovaj meč igraće se u subotu 4. septembra na stadionu “Rajko Mitić” od 18 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike