Debitanti su tu: Stojković zagonetan ko će dobiti šansu, a otkrio je i šta ga apsolutno ne zanima

31.08.2021

13:11

0

Sutra u Debrecinu protiv Katara

Debitanti su tu: Stojković zagonetan ko će dobiti šansu, a otkrio je i šta ga apsolutno ne zanima
Copyright MN Press

Pred fudbalskom reprezentacijom Srbije u narednim danima su tri utakmice, jedna prijateljska i dve kvalfikacione. O duelima sa Katarom u Debrecinu, Luksemburgom u Beogradu i Republikom Irskom u Dablinu govorio je i selektor Dragan Stojković Piksi.

Strateg “Orlova” je održao onlajn konferenciju u Staroj Pazovi. Sutrašnji meč sa Katarom, organizatorom Mondijala ima prijateljski karakter, a već u subotu Srbija će Luksemburg dočekati u Beogradu, i to pred publikom.

– Rezultat protiv Katara apsolutno ništa ne znači. Mislim da neće uticati ni na posetu za meč sa Luksemburgom. I ako pobedimo, i ako izgubimo, sve će biti isto, mi ćemo želeti da dobijemo meč u kvalifikacijama. Zato nemojte previše da obraćate pažnju na rezultat sutrašnje utakmice, nego uživajte u tih 90 minuta. Biće to baš dobar trening i priprema za ono što nas čeka – kazao je selektor Stojković i dodao da ga mnogo i ne zanima kako reprezentativci igraju u klubovima.

pročitajte još:

– Momci dobro igraju u klubovima, pogotovo oni koje javnost malo više gleda, kao što su (Aleksandar) Mitrović, (Dušan) Vlahović… Što se njihove forme tiče, mene to ne zanima previše, nego kako igraju u dresu reprezentacije Srbije. Njihova forma mora da bude na piku kada igraju za državni tim. Ako su na spisku, onda je njihova forma dobra za moj sud, zato sam ih i pozvao da budu deo tima – objasnio je legendarni fudbaler, a sada selektor.

Na spisku su i dvojica debitanata, Mile Svilar i Veljko Birmančević… Ipak, Piksi je dao samo “polovičnu” informaciju.

– Jedan od njih dvojice će biti starter protiv Katara – bio je kratak odgovor na pitanje ko će od njih debitovati.

Za subotu je zakazan duel sa Luksemburgom i usledio je apel navijačima.

– Mi smo svi ovde da pružimo zadovoljstvo navijačima. Fudbal se igra zbog tih ljudi, za to živimo i jedva čekamo utakmicu sa Luksemburgom, da tribine budu popunjene, koliko mere dozvole. Važna je dobitna kombinacija: mi smo se uželeli njih, oni su se uželeli nas, 4. septembra se vidimo, pa da uživamo u utakmici – zaključio je Stojiković.

Standings provided by SofaScore LiveScore

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike