Spremni za Katar: Piksi Stojković odgovorio na pitanje 24sedam, a onda otkrio loše vesti, trojica su već otpala

31.08.2021

12:28 >> 14:55

0

Posle duela u Mađarskoj, slede okršaji sa Luksemburgom i Irskom

Spremni za Katar: Piksi Stojković odgovorio na pitanje 24sedam, a onda otkrio loše vesti, trojica su već otpala
Copyright Dragan Stojković Piksi MN Press

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u narednim danima očekuju tri utakmice, sa Katarom, Luksemburgom i Republikom Irskom, a duele je najavio selektor Dragan Stojković Piksi. Kao što je u poslednje vreme i uobičajeno, konferencija je održana “na daljinu”, odnosno realizovana je onlajn.

Za sutra je zakazan duel u Mađarskoj, u Debrecinu sa Katarom. Ovaj meč je praktično prijateljski jer se ne igra za bodove, iako se domaćin narednog Mondijala formalno nalazi u grupi sa “Orlovima”.

Uz Stojkovića, bio je i Filip Đuričić. Prvo je bilo vezano za očekivanja od duela sa Katarom.

Filip Đuričić, MN Press

– Svaka utakmica je bitna, nebitno da li je prijateljska ili takmičarska, ali naravno da kvalifikaciona donosi mnogo više. Duel sa Katarom nećemo manje ozbiljnije shvatiti.Da budem iskren ne poznajemo ih baš najbolje, ali smo videli da su iz prethodnih prijateljskih mečeva izvlačili pozitivne rezultate. Igrali su prijateljske sa selekcijama iz naše grupe i igrali nerešeno ili pobeđivali. Ozbiljno ćemo da shvatimo rivala, jer svaka trening utakmica donosi poboljšanje atmosfere.

Takođe želimo da radimo na zajedništvu jer smo u klubovima mnogo više. Ovde smo samo po sedam dana. I to treba da iskoristimo na najbolji način.

Nadate li se osvajanju šest bodova u duelima sa Luksemburgom i Irskom?

– Ne da se nadamo, već morano da uzmemo svih šest bodova. Nadam se da ćemo da zatvorimo ovaj ciklus na pravi i jedini način, a to je šest bodova.

Nije bitno ko će da daje golove, već da se ostvari cilj ekipe. Zbog toga smo svi ovde. Važno je da ekipa pobeđuje – objasnio je ofanzivac Sasuola, a zatim i otišao sa konferencije.

Zatim je stigao i selektor koji je najavio i kombinovani sastav i ofanzivnu igru.

– Volimo napadački fudbal i ne vidim razlog da tako i ne nastavimo u tom stilu. Tako će da bude i protiv Katara sutra. Biće kombinovan tim jer imamo dve utakmice od velikog značaja protiv Luksemburga i Irske. Naravno, u duel sa Katarom ulazimo sa velikom motivacijom i respektom. Očekujem dobar meč, ali to je prijateljska utakmica – kazao je Stojković, a zatim odgovorio na pitanje 24sedam, koliko je upoznao Katarce.

– Dovoljno da imam jasniju sliku o njima. Znam sistem u kojem igraju. Znam i igrače, ne po imenima, ali znam brojeve. Upoznao sam ih, doduše preko video snimaka. Ali neću previše da se previše fokusiram na Katar, bitan mi je moj tim. Tako se uvek i ponašam, bez obzira na protivnika.

Zatim je potvrdio da su van stroja već Marko Grujić, Marko Petković i Uroš Spajić.

– Oni su već napustili kamp. To su povrede koje ne mogu da budu sanirane za naredne utakmice – kazao je između ostalog Stojković.

Standings provided by SofaScore LiveScore

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike