Istorijska noć Ronalda u senci njegovog velikog skandala! Slovenački sudija častio Portugalce šakom i kapom

01.09.2021

21:26

0

Autor: Adam Štulić

Irci bili nadomak senzacije, Luksemburg bolji od Azerbejdžana

Istorijska noć Ronalda u senci njegovog velikog skandala! Slovenački sudija častio Portugalce šakom i kapom
Copyright Kristijano Ronaldo foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Jedan od najboljih fudbalera sveta Kristijano Ronaldo, ali i ceo Portugal, mogli bi slovenačkom arbitru Mateju Jugu da napišu jedan ček u znak zahvalnosti što ih je „pogurao“ ka pobedi protiv Irske u 4. kolu kvalifikacija za SP u Kataru – 2:1 (0:1).

Bila je ovo istorijska noć za novog fudbalera Mančester junajteda, koji je postao najbolji strelac nacionalnih selekcija svih vremena (111 golova), ali ništa od toga ne bi bilo da je u 11. minutu dobio crveni karton, koji je Slovenac mirne duše mogao da mu pokaže zbog udaranja protivničkog igrača.

Bilo je „mrtvo vreme“, Portugalac se nameštao da izvede penal, koji je prethodno nad njim napravljen, namestio je loptu na belu tačku, ali je mladi defanzivac gostiju O’Šej šutnuo u stranu, što je kod Ronalda izazvalo pomračenje uma. Ošamario je rivala, ali za to nije dobio ni žuti karton. Pravda je stigla tako što mu je golman gostiju odbranio najstrožu kaznu.

Duel u Portugalu s pažnjom se pratio i u Srbiji, pogotovo što su gosti u poslednjem minutu prvog poluvremena došli do prednosti golom Egana.

Taj rezultat otvarao je „orlovima“ vrata prvog mesta u grupi i bio je na snazi sve do 89. minuta kada je Kristijano postigao gol za izjednačenje.

Nisu tada Irci previše žalili, i bod im je bio veliki kao kuća, ali je onda na scenu ponovo stupio Slovenac, koji je dozvolio da se igra više od predviđenih pet minuta nadokande, što je Ronaldo iskoristio da postigne gol za ogromno slavlje svih prisutnih na stadionu.

U drugom meču naše grupe, Luksemburg je, pred dolazak u Beograd, savladao na svom terenu Azerbejdžan 2:1 golovima Pinta u 5. i Rodrigeza u 28. minutu meča. Počasni gol za goste dao je Makhmudov u 67. minutu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike