Real pravi galaktički tandem, uz Mbapea dolazi i Haland! Oni će vladati fudbalom u budućnosti

02.09.2021

14:16 >> 16:34

0

Dvojica po ceni jednog

Real pravi galaktički tandem, uz Mbapea dolazi i Haland! Oni će vladati fudbalom u budućnosti
Copyright AP Photo/Daniel Cole/Marius Becker

Real Madrid se sprema da za sledeće leto formira najubojitiji napadački tandem na planeti: Kilijan MbapeErling Haland.

Real je ovog leta probao svim silama da dovede Mbapea, iako u PSŽ-u tvrde suprotno, ali nije uspeo. Ipak, mladom Francuzu sledeće godine ističe ugovor i moći će da ode bez obeštećenja, tako da će već 1. januara 2022. moći da potpiše predugovor.

A moguće je da će mu se sledećeg leta priključiti Haland, piše Marka. Pod uslovom da Real pronađe zajednički jezik sa superagentom Minom Rajolom.

Što se tiče Halanda, njega je ovog leta pokušavao da dovede Čelsi, ali ne samo da je Dortmund odredio neverovatnu cenu od 175 miliona evra, nego je i Rajola imao sulude zahteve, koje nijedan klub ne bi ispunio.

Mnoge je baš ta činjenica navela da je Rajola blefirao i da je samo hteo da otera Čelsi, odnosno da sačeka da ga proda tamo gde želi. Halandova otkupna klauzula biće aktivna od leta i ona iznosi 75 miliona evra. Mada, neki izvori kažu da će biti aktivna već u decembru i da će tada početi licitacija.

Ako bi se realizovao ovaj dvostruki udar, to bi predstavljao sjajan posao predsednika Reala Florentina Pereza. Mbape ima 22, Haland 21 godinu i apsolutno svi se slažu da su oni budućnost evropskog fudbala i da će biti Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi svoje generacije.

Real je pokušavao svim silama da ga dovede, ali PSŽ je odbijao svaki razgovor. To znači da ovaj transfer nikada nije imao šanse da se realizuje.

Perez ima čime da se pohvali

Naravno, nije sve prošlo tako crno. Real je uspeo da dovede još jedno francusko čudo od deteta – Eduarda Kamavingu. Njega su platili sitnih 40 miliona evra (uključujući i bonuse) i tako ga ispred nosa ukrali PSŽ-u.

Karlo Anćeloti je tražio veznog igrača da ojača tu liniju tima. Dovođenjem ovog 18-godišnjaka pronašao je nekoga ko će godinama raditi u “manevru” Real Madrida.

Što se tiče Mbapea, PSŽ se i dalje nada da će moći da ga ubedi da potpiše novi ugovor, ali za tako nešto je mala šansa.

Perez i njegova organizacija su sigurni da će ga dovesti.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike