Obaveza su tri boda koja su odavno upisana: Piksi priprema totalnu ofanzivu na Luksemburg (SASTAV)

03.09.2021

14:07 >> 14:14

0

Orlovi igraju na Marakani protiv ekipe koja je već napravila jedno iznenađenje u kvalifikacijama

Obaveza su tri boda koja su odavno upisana: Piksi priprema totalnu ofanzivu na Luksemburg (SASTAV)
Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra (18.00) igra četvrti meč u ciklusu kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Rival je Luksemburg, stara mušterija, još iz doba stare države, kojem se mora priznati da svake godine ide korak unapred i već sada prevazilazi kvalitet ekipa iz pretposlednjeg šešira sa žrebanja grupa za ovaj kvalifikacioni ciklus.

Ko ne veruje u njihov rast, može da pogleda rezultate iz Grupe A. Irci su pali u Dablinu (0:1), dok se Portugal pošteno namučio da ih dobije u Luksemburgu (1:3).

MN Press

Luksemburg ima četvoricu više nego solidnih igrača: Žersona Rodrigeza (Troa), braću Olivijea (Vorskla) i Sebastijana (Šerif) Tila, kao i Beograđanina Danela Sinanija iz engleskog Noriča na pozajmici u Hadersfildu.

Dugo igraju zajedno i iz svakog meča izlaze odlučniji da od Luksemburga stvore tim za poštovanje, a ne džak za udaranje čak i osrednjim evropskim selekcijama. Već su došli do tog nivoa. U prošlim kvalifikacijama za EP “orlovi” su pobedili u gostima sa 3:1, a u Beogradu sa 3:2, ali je već tada bilo jasno da su sposobni da naprave štetu svakome ko ih ne shvati od početka ozbiljno.

MN Press

Utakmica sa Luksemburgom za selektora Dragana Stojkovića dolazi u trenutku kada mnogi njegovi igrači nisu u prvom planu u svojim ekipama ili su, poput Nemanje Radonjića, promenili sredinu i tek treba da se nametnu novim trenerima.

Otuda dolazi i mnogo nepoznanica o startnih 11. Dilema postoji već kod izbora golmana. Logika kaže da bi bilo najcelishodnije da među stativama bude standardni u Remsu Predrag Rajković, ali ne bi bilo čudno ni ako bi Piksi poverenje dao Marku Dmitroviću, koji u Sevilji i dalje deli minutažu sa Marokancem Bonom.

MN Press

Štoperska linija će i dalje stajati sa trojicom defanzivaca ispred golmana: Nikola Milenković, Stefan Mitrović i Strahinja Pavlović. Dvojica zadnjih veznih mogli bi da budu Sergej Milinković-Savić i Nemanja Maksimović, dok bi po bokovima tada morali da deluju – desno Darko Lazović i levo Filip Kostić ili Radonjić. Ispred dvojice špiceva delovaće kapiten Dušan Tadić, dok će najistureniji biti Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

MN Press

Srbija posle tri utakmice u grupi A ima sedam bodova. Pobeđeni su Irci u Beogradu (3:2) i Azerbejdžan u gostima (1:2), dok je protiv Portugalaca odigran remi (2:2).

Sledeći meč “orlovi” igraju protiv Irske, u utorak 7. septembra u Dablinu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike