Obaveza su tri boda koja su odavno upisana: Piksi priprema totalnu ofanzivu na Luksemburg (SASTAV)

03.09.2021 | 14:07 >> 14:14

Autor: Dejan Petković

Orlovi igraju na Marakani protiv ekipe koja je već napravila jedno iznenađenje u kvalifikacijama

Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra (18.00) igra četvrti meč u ciklusu kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Rival je Luksemburg, stara mušterija, još iz doba stare države, kojem se mora priznati da svake godine ide korak unapred i već sada prevazilazi kvalitet ekipa iz pretposlednjeg šešira sa žrebanja grupa za ovaj kvalifikacioni ciklus.

Ko ne veruje u njihov rast, može da pogleda rezultate iz Grupe A. Irci su pali u Dablinu (0:1), dok se Portugal pošteno namučio da ih dobije u Luksemburgu (1:3).

Copyright MN Press

Luksemburg ima četvoricu više nego solidnih igrača: Žersona Rodrigeza (Troa), braću Olivijea (Vorskla) i Sebastijana (Šerif) Tila, kao i Beograđanina Danela Sinanija iz engleskog Noriča na pozajmici u Hadersfildu.

Dugo igraju zajedno i iz svakog meča izlaze odlučniji da od Luksemburga stvore tim za poštovanje, a ne džak za udaranje čak i osrednjim evropskim selekcijama. Već su došli do tog nivoa. U prošlim kvalifikacijama za EP “orlovi” su pobedili u gostima sa 3:1, a u Beogradu sa 3:2, ali je već tada bilo jasno da su sposobni da naprave štetu svakome ko ih ne shvati od početka ozbiljno.

Copyright MN Press

Utakmica sa Luksemburgom za selektora Dragana Stojkovića dolazi u trenutku kada mnogi njegovi igrači nisu u prvom planu u svojim ekipama ili su, poput Nemanje Radonjića, promenili sredinu i tek treba da se nametnu novim trenerima.

Otuda dolazi i mnogo nepoznanica o startnih 11. Dilema postoji već kod izbora golmana. Logika kaže da bi bilo najcelishodnije da među stativama bude standardni u Remsu Predrag Rajković, ali ne bi bilo čudno ni ako bi Piksi poverenje dao Marku Dmitroviću, koji u Sevilji i dalje deli minutažu sa Marokancem Bonom.

Copyright MN Press

Štoperska linija će i dalje stajati sa trojicom defanzivaca ispred golmana: Nikola Milenković, Stefan Mitrović i Strahinja Pavlović. Dvojica zadnjih veznih mogli bi da budu Sergej Milinković-Savić i Nemanja Maksimović, dok bi po bokovima tada morali da deluju – desno Darko Lazović i levo Filip Kostić ili Radonjić. Ispred dvojice špiceva delovaće kapiten Dušan Tadić, dok će najistureniji biti Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

Copyright MN Press

Srbija posle tri utakmice u grupi A ima sedam bodova. Pobeđeni su Irci u Beogradu (3:2) i Azerbejdžan u gostima (1:2), dok je protiv Portugalaca odigran remi (2:2).

Sledeći meč “orlovi” igraju protiv Irske, u utorak 7. septembra u Dablinu.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam