Slavni Hrvat završio karijeru: Mandžukić napisao pismo samom sebi iz dečačkih dana (FOTO)

03.09.2021

15:43 >> 15:46

0

Veliki Mario odlučio da je dosta

Slavni Hrvat završio karijeru: Mandžukić napisao pismo samom sebi iz dečačkih dana (FOTO)
Copyright Mario Mandžukić/Profimedia

Bogata karijera Marija Mandžukića završena je na više nego interesantan način.

Odlični hrvatski fudbaler shvatio je da je dosta fudbala i sa punih 35 godina “okačio kopačke o klin”. A kako je o tome obavestio javnost je za priču.

Seo je Mandžukić i napisao pismo samom sebi iz dečačkih dana, pa sve objavio na društvenim mrežama uz fotografiju dečijih kopački (nije isključeno ni da ih je nekad nosio).

– Dragi mali Mario, dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti šta ćeš sve ostavriti u fudbalu. Zabijaćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisaćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta – piše Mario, malom Mariju, pa nastavlja:

– Uspećeš jer ćeš na svom putu imati puno ljudi koji će ti pomoći, saigrače sa kojima ćeš se boriti, trenere od kojih ćeš učiti, navijače koji će te boditi, te porodicu, menadžera i prijatelje koji će uvek biti uz tebe. Svima njima ćeš zauvek biti zahvalan. A pre svega usećeš jer ćeš uvek davati sve od sebe, i na kraju karijere, na to ćeš biti najviše ponosan. Za fudbal ćeš puno žrtvovati, ali znaćeš da je bilo vredno zbog neverovatnih trenutaka koje si doživeo.

Mandžukić na kraju pisma konstatuje da je definitivno završio sa igračkom karijeru, ali ostaje tajanstven po pitanju narednog poslovnog izazova.

– Prepoznaćeš prvi trenutak da završiš igrčku karijeru, staviš ove kopačke u vitrinu i bićeš srećan što ni za čim ne žališ. Fudbal će uvek biti deo tvog života, ali veselićeš se novom poglavlju. Uživaj! Tvoj Veliki Mario.

pročitajte još:

Originalan i lep način za završetak karijere, pismo koje je mnogima nateralo suze u oči završeno je ipak na maestralan način:

– P.S. Ako nekad budeš igrao protiv Engleske u polufinalu Svetskog prvenstva, budi koncentrisan tamo negde oko 109. minuta.

Mario Madžukić je baš tada postigao gol za plasman Hrvatske u finale Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Karijeru je počeo davne 2004. godine u Marsoniji, a igrao je za Zagreb, Dinamo, Volfsburg, Bajern, Atletiko, Juventus, Al Duhail i Milan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike