Vest koju je Piksi sa nestrpljenjem čekao od sinoć: Mitrović putuje da bi u Dablinu dao još dva komada

05.09.2021

10:40 >> 11:05

0

Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije oseća se dobro posle nezgode koju je doživeo protiv Luksemburga

Vest koju je Piksi sa nestrpljenjem čekao od sinoć: Mitrović putuje da bi u Dablinu dao još dva komada
Copyright Aleksandar Mitrović/MN Press

Najbolji strelac fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović, uprkos povredi jagodične kosti, putovaće u Dablin i konkurisaće za tim na utakmici protiv Irske u nastavku kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Kako je potvrđeno Tanjugu, lekarski pregledi pokazali su da povreda nije ozbiljnije prirode i Mitrović, koji je najbolji strelac evropske zone kvalifikacija sa sedam golova, biće u avionu za Dablin.

orlovi/ MN press

Mitrović je dobio udarac na jučerašnjoj utakmici protiv Luksemburga (4:1) tokom akcije koja je prethodila trećem golu Srbije i zamenjen je u 84. minutu. Kada se pridigao moglo se primetiti da je dobio posekotinu u predelu jagodice, ispod levog oka.

Ubrzo posle toga, Dragan Stojković je u igru poslao Luku Jovića, a Mitrović je pravo sa terena upućen na snimanje glave kako bi se videlo da li je došlo samo do nagnječenja mekog tkiva na licu ili postoji problem sa kostima glave. Na sreću, snimak je pokazao da ne postoji prepreka za igranje najboljeg strelca u istoriji srpske reprezentacije.

Mitrović je sa dva gola protiv Luskemburga došao do skora od 43 postignutih pogodaka. Od 11 golova Srbije na četiri dosadašanja meča u kvalifikacijama za SP u Kataru centarfor Fulama postigao je sedam.

Utakmica između Irske i Srbije igra se u utorak od 20.45 sati.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike