PSŽ je državni klub, oni su neprijatelji fudbala! Prvi čovek Primere ponovo sasuo paljbu na "svece"

08.09.2021

14:07 >> 14:14

0

Oni su problem koji mora biti rešen

PSŽ je državni klub, oni su neprijatelji fudbala! Prvi čovek Primere ponovo sasuo paljbu na "svece"
Copyright Nejmar, Leo Mesi i Kilijan Mbape foto: Profimedia

Predsednik španske Primere Havijer Tebas ponovo je udario na Pari Sen Žermen, nazvavši ga neprijateljom.

Nakon što je PSŽ ove sezone doveo Lionela Mesija, Serhija Ramosa, Đanluiđija Donarumu, Žoržinja Vajnalduma i Ašrafa Hakimija. Oni su samo pojačali tim koji je ionako bio prepun zvezda i koji je pre nešto više od godinu dana igrao finale Lige šampiona.

Tebas je PSŽ nazvao “ligom legendi” zbog njihovih godina. Mesi ima 34, Ramos 35, Nejmar 29, dok je jedino Kilijan Mbape od glavnih zvezda mlad, jer ima 22 godine.

Tebas je na konferenciji za novinare rekao da je PSŽ “problem”, koji treba “rešiti”.

– PSŽ deluje kao liga legendi zbog godina nekih od igrača. LaLiga ima mlade igrače, kao što je Vinisijus Žunior. Rešićemo problem PSŽ-a. To što oni rade je podjednako opasno kao i Superliga. Nastavićemo da rastemo iako je Mesi otišao. Radićemo protiv državnih klubova. Oni su neprijatelji isto kao i Superliga – rekao je Tebas.

On je istakao da nijedan igrač Primere nije “nezamenjiv”, kao i da će se liga povratiti posle prodaje bilo kog igrača. On je ponovio da PSŽ-ova potrošnja nije održava.

– PSŽ trenutno troši više od 600 miliona evra na plate. Francuske televizije ne žele da plate više od 70 miliona evra, prijavili su komercijalne gubitke koji su 30 odsto veći od evropskog proseka… To nije održivo. Ne može se desiti.

A onda je nastavio:

– Nedostaje mi Mesi, Kristijano, Serhio Ramos i drugi, ali niko nije ključan. Kada su Ronaldo ili Nejmar odlazili, delovalo je kao katastrofa, ali smo mi nastavili da rastemo. Isto će se desiti i sad sa Mesijem, ne zanima me ništa drugo.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike