Srpska fudbalska legenda morala pred sudiju u Udinama! Ja sam Vladimir Jugović i moji saveti imaju cenu!

08.09.2021

13:29 >> 13:32

0

Bivši as Crvene zvezde svedočio u slučaju utaje poreza od strane italijanskog advokata

Srpska fudbalska legenda morala pred sudiju u Udinama! Ja sam Vladimir Jugović i moji saveti imaju cenu!
Copyright Profimedia

Bivši as srpskog fudbala i Crvene zvezde Vladimir Jugović morao je da izađe pred sudiju u Udinama kako bi svedočio u procesu koji se vodi protiv bivšeg fudbalera, sada sportskog advokata i menadžera Klaudija Vageđija.

Optuženi Klaudio Vageđi tereti se da je utajio poraz na iznos od 140.000 evra u periodu od 2011. do 2014. godine. On je izbegavao poreske obaveze putem lažnih faktura i nepostojećih transakcija koje su u njegovo ime izdale strane firme.

Jedna od takvih bila je i firma “Pro International Ag” u kojoj vlasnički deo uživa bivši fudbaler Crvene zvezde, Juventusa i Lacija. Jugovićeva firma izdala je fakturu od 40.000 evra 2012. godine na račun Vageđija, a sve zbog skautinga srpskih fudbalera Darka Lazovića, Nikole Maksimovića, “srpskog Čeha” Stefana Simića i Švajcarca Silvana Vidmera koji su uz posredovanje Vageđija trebali da završe u Udinezeu.

Tužilac u slučaju protiv Vageđija tvrdi da je faktura mogla biti izdata samo za ugovor Švajcarca Vidmera sa Udinezeom, na šta je Jugović odgovorio da bi se sve moglo razumeti kao greška u izradi dokumentacije i da u svakom slučaju iznos odgovara ceni svih izveštaja koje on uradio za optuženog.

– Ja sam Vladimir Jugović i moji saveti nisu besplatni! Ne vidimo svi igrače istim očima. Ako Udineze nije potpisao ugovor sa Maksimovićem, to znači da neko tamo nije dobro video. Dešava se da igrače koje pominjemo klubovi otkupe za tri miliona, a zatim ih preprodaju za 30 miliona – rekao je Jugović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike