Zvezdina laka trojka protiv Proletera: Igrali se Ivanić i Katai, debitovao Živković (VIDEO)

11.09.2021

19:55 >> 20:39

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli na Marakani došli do nova tri boda

Zvezdina laka trojka protiv Proletera: Igrali se Ivanić i Katai, debitovao Živković (VIDEO)
Copyright Radost fudbalera Zvezde foto: MN Press

Reprezentativa pauza je gotova, vreme je za povratak klupskim obavezama. Crvena zvezda je na stadionu „Rajko Mitić“ dočekala novosadski Proleter i upisala nova tri boda u šampionskoj trci sa Partizanom – 3:0.

Svečano je bilo u subotu uveče na Topčiderskom brdu. Navijači Crvene zvezde prolslavili su 58. rođendan “Marakane” i 43. Dejana Stankovića, čiji su se izabranici potrudili da dobrom partijom daju svoj doprinos slavljeničkoj atmosferi.

Predvođeni udarničkim tandenom Ivanić-Katai, uz malu asistenciju Degeneka i Sanoga, crveno-beli su već u prvih pola sata igre otklonili sve dileme oko konačnog ishoda duela, koji je od samog starta protekao u inicijativi Zvezdinih igrača.

Za to što se za prvi gol čekalo do 24. minuta “najveći krivci” su Dioni i golman Novosađana Petrić, koji je u dva navrata na otvaranju meča “sikidao” zicere francuskom napadaču. Ipak, kod vodećeg gola srpskog prvaka nije mogao ništa.

Katai je izveo slobodan udarac, Degenek je na levoj strani u kaznenom prostoru bio najviši u skoku i glavom je spustio loptu u peterac, gde je Sanogo sa samo nekoliko metara prosledio u mrežu gostiju, koji su “belu zastavu istakli” samo četiri minuta kasnije.

Ovoga puta je u ulozi asistenta bio Ivanić, a rutinski egzekutor, pošto je obišao istrčalog Petrića, bio je Katai. Tada je već bilo jasno da će tri boda ostati na “Marakani”, a od starta drugog poluvremena priliku da debituje u crveno-belom dresu dobio je Rišario Živković.

Donekle i očekivano, s obzirom da Zvezdu naredne nedelje očekuje početak borbe u Ligi Evrope, kao i prvi ovosezonski derbi na stadionu u Humskoj, u nastavku meča Stakovićevi izabranici su popustili gas, a trijumf je još jednom malom majstorijom, ponovo na asistenciju Ivanića, overio svojim drugim golom na meču Katai.

BLOG UŽIVO

90. MINUT – Čim je istekao 90. minut, glavni arbitar meča je odsvirao kraj.

77. MINUT – Dvostruka promena Stankovića. Lazetić i Stanić zamenili su Kataija i Sanoga.

75. MINUT – GOOOL, Katai postiže još jedan gol. Ponovo je na sceni bio udarni tandem Zvezde. Ivanić je upisao još jednu asistenciju, a “Magiko” crveno-belih novu magiju za ovacije sa tribina “Marakane”.

68. MINUT – Kanga menja Krstičića.

62. MINUT – Menjaju oba trenera. Falko je zamenio Pavkova, dok su kod gostiju Tomovića i Ortiza zamenili Živojinović i Mladenović.

58. MINUT – Odlična šansa za Pavkova. Rodić je sjajno centrirao sa leve strane, Pavkov je bio najviši u skoku i šutirao je glavom, ali je Petrić bio dobro postavljen, pa je relativno lako uspeo da interveniše.

56. MINUT – Nema mnogo uzbuđenja u prvih desetak minuta nastavka. Deluje da su fudbaleri Proletera malo hrabrije izašli u nastavku meča, ali zasad nisu stvorili konkretniju situaciju pred golom Zvezde.

49. MINUT – “Zakuvalo” se na “Marakani” praktično ni iz čega… Jedan duel na gol aut liniji prerastao je u koškanje Ortiza i Degeneka, koji su, kada se situacija smirila, dobili po žuti karton.

46. MINUT – Počelo je drugo poluvreme. Stanković je odlučio da na odmoru Dionija ostavi u svlačionici, a u nastavku meča debi u crveno-belom dresu upisaće Rišario Živković.

45. MINUT – Posle jednog minuta nadoknade, završeno je prvo poluvreme na stadionu “Rajko Mitić”.

36. MINUT – Posle gola Kataija deluje da su crveno-beli malo spustili gas.

28. MINUT – GOOOL, Katai je duplirao prednost Zvezde. Ivanić je uradio veliki deo posla, sjajno je uposlio Zvezdinog kapitena, koji je potom rutinski zaobišao Petrića i poslao loptu u praznu mrežu.

26. MINUT – Velika prilika za Krstičića. Katai je prošao po levoj strani, proigrao u kaznenom prostoru Ivanića, koji je sa gol aut linije “zavrnuo” loptu ka sredini šesnaesterca. Iskusni vezista je natrčao, šutirao iz prve sa osam metara, ali visoko preko gola.

24. MINUT – GOOOL Zvezda vodi, golom Sanoga. Krunisali su crveno-beli bolju igru u dosadašnjem toku meča. Katai je izveo slobodan udarac, Degenek je na levoj strani kazenog prostora nadvisio rivala i glavom spustio loptu na peterac, gde se našao Sanogo, kojem nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu sa nekoliko metara.

17. MINUT – Posle silovitog starta crveno-belih, deluje da su fudbaleri Proletera uspeli da uspostave kakvu takvu ravnotežu na terenu.

9. MINUT – Ponovo je snažni Francuz imao odličnu priliku. Dobio je loptu u prazan prostor, odlično se u kaznenom prostoru zagradio i dobio duel s jednim defanzivcem gostiju, šutirao je sa sedam, osam metara jako, ali pravo u dobro postavljenog Petrića, koji je ponovo uspeo da sačuva svoju mrežu.

4. MINUT – Zvezda je od starta krenula agresivno ka golu rivala. Dobru priliku je imao Dioni, ušao je iskosa po levoj strani u kazneni prostor rivala, šutirao po zemlji, ali je golman gostiju uspeo da interveniše.

1. MINUT – Počeo je meč na stadionu “Rajko Mitić”. Prvi su sa centra krenuli gosti, fudbaleri Zvezde u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod južne tribine.

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Gordić, Gajić, Pankov, Degenek, Rodić, Sanogo, Krstičić, Dioni, Ivanić, Katai, Pavkov.

PROLETER: Petrić, Milošević, Joković, Janković, Bašanović, Mitrović, Kojić, Vukasović, Danoski, Tomović, Ortiz.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike