Ljubomir Fejsa o svojoj karijeri u Evropi: Pamtiću svaku titulu i igre za Srbiju na OI u Pekingu

02.01.2021

12:30 >> 12:36

0

Iskusni vezni igrač brani boje Al Ahlija na poziv Vladana Milojevića, sa kojim želi da osvaja trofeje

Ljubomir Fejsa o svojoj karijeri u Evropi: Pamtiću svaku titulu i igre za Srbiju na OI u Pekingu
Copyright MN Press

Uzdanica Vladana Milojevića u Al Ahliju, Ljubomir Fejsa, nikad ne bi napustio Benfiku da to svojim postupcima nije pogurao bivši trener “orlova” Bruno Lage. Iskusni Srbin kaže da uprkos lošem iskustvu sa poslednjim trenerom, Lisaboni Benfiku će zauvek nositi u srcu, kao i sve titule osvojene u Portugalu.

Da je Benfika tražila da ostanem , naravno da bih i sada bio u klubu. Poštujem Bruna Lagea kao što sam poštovao sve svoje trenere. Znam šta sam mogao da dam klubu i siguran sam da bih dao mnogo više, ali on je tako odlučio. Poštujem ga, ali naravno nisam bio zadovoljan sa njegovom odlukom, ništa više od toga – priča Fejsa za portugalski “O žogo” i objašnjava kako je podneo oproštaj:

Pročitajte još

– Preselio sam se u Alaves jer je već trener tako odlučio zbog čega sam izgubio svoje mesto u timu. Dugo se nisam takmičio na nivou na koji sam navikao, a morao sam da igram. Ne kajem se što sam otišao u Alaves. Bio sam srećan u Vitoriji i zahvaljujem klubu na svemu. Oprostio sam se od Benfike u septembru. Imao sam vremena da se pripremim za to, kao i moja i porodica, ali bilo je veoma teško. To će uvek biti moj klub. Naučio sam da volim Benfiku i najvažnije je da nikada neću zaboraviti godine provedene u klubu.

Poziv iz Saudijske Arabije je prihvatio i zbog ponude, ali i iz takmičarskog razloga:

– Novac je važan, naravno. Uprkos tome, ovde sam došao jer postoji ambicija da se osvojaju titule, predstavljen mi je pobednički projekat. Ovaj klub želi da bude najbolji i da pobeđuje u svakoj utakmici azijske Lige šampiona. To je drugačiji fudbal od onog na koji sam navikao u Evropi, ali ima kvaliteta. Postoji konkurencija, kvalitetni igrači i većina igra srcem, kao pravi borci. Lokalni igrači su me impresionirali, jer nivo postaje sve bolji i bolji.

Fejsa kaže da mu nedostaje jedan detalj – evropski trofej.

– Imam sjajnu karijeru. Dao sam sve od sebe u svim klubovima i došao u Al Ahli sa željom da se borim za titule. Naravno da ne mogu da lažem sebe, u Benfiki sam proživeo svoje najbolje godine i biće teško ponovo imati iste emocije. Uprkos mnogo osvojenih titula, nedostajala je evropska titula. Znam da će to sada biti veoma teško!

Osvojio je Fejsa 13 titula sa Benfikom, ukupno 23 sa vremenom provedenim u Partizanu i Olimpijakosu.

-Šta da promenim u karijeri u kojoj sam osvojio 23 titule? Sve je išlo kako sam želeo i čak bolje nego što sam mislio. Pamtiću svaku titulu koju sam osvojio i to što sam igrao za Srbiju na Olimpijskim igrama 2008. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike