Zašto je Atletiko raskinuo ugovor sa Dijegom Kostom? Otkriveni svi mračni detalji Brazilca na "Metropolitanu"

02.01.2021

12:04

0

Autor: Adam Štulić

Rastanak je, ipak, bio neminovan

Zašto je Atletiko raskinuo ugovor sa Dijegom Kostom? Otkriveni svi mračni detalji Brazilca na "Metropolitanu"
Copyright Profimedia

Dijego Kosta i madridski Atletiko okončali su drugu saradnju, u javnosti prilično mirno i profesionalno, ali izgleda da se iza zidina “Metropolitana” dešavalo mnogo toga ružnog tokom prethodnih šest meseci.

Brazilski napadač i “jorgandžije” sporazmno su raskinuli ugovor koji je trajao do juna 2021. godine, lider Primere zahvalio se nekadašnjem fudbaleru Čelsija na svemu što je uradio za klub i poželeo mu sreću u nastavku karijere, pokazavši tako svoju veličinu.

Pročitajte još

Jer, ukoliko je tačno sve što je otkrio španski novinar Hose Ramon de la Morena, Madriđani su imali sva prava da “teraju mak na konac” sa, često problematičnim, Kostom.

– Dijego je bio u veoma neprijatnoj situaciji s klubom pre početka sezone. Ovo nije nešto što je došlo iznenada, postajalo je sve napetije – pokušao je da objasni De la Morena da rastanak nije baš tako neočekivan kao što se u prvi mah činilo.

– Simeone je pokušao da mu pomogne, ali Kostin stav je postajao sve više indolentan. Postao je toksičan za svlačionicu, a tokom pregovora o raskidu saradnje pokušao je da naplati ceo ugovor – otkrio je španski novinar, dodavši da je vremenom i argentisnki strateg izgubio strpljenje s napadačem.

Stvar je definitivno pukla posle Kostinog razgovora sa sportskim direktorom kluba, koji mu je dozvolio da ode u Brazil zbog, kako je naveo u zahtevu, porodičnih problema, uz poruku da ne može da potpiše za drugi tim iz Lige šampiona ili Primere bez obeštećenja od 20 miliona evra.

– Posle toga Dijego prestaje da dolazi na treninge, zbog čega je Atletiko želeo da ga kazni udaljavanjem iz ekipe. Ipak, do toga nije došlo jer su dve strane pronašle model da se rastanu – ispričao je španski novinar Hoze de la Morena za “El Transistor”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike