Obradović: Sviđa mi se što sam opet kod kuće, možda produžim u Partizanu

08.01.2021

11:52

0

Iskusni levi bek Partizana rekao da će za mesec ili dva možda započeti razgovore sa upravom oko ostanka

Obradović: Sviđa mi se što sam opet kod kuće, možda produžim u Partizanu
Copyright MN Press

Iskusni Ivan Obradović posle decenije i po igranja kao profesionalac, ponovo započinje pripremni period kao član Partizana. U jesenji deo šampionata se uključio bez prethodnog rada sa ekipom, kada su crno-beli već promenili trenera, a bodovni zaostatak za Zvezdom bio sedam bodova. Razlika se, u međuvremenu, povećala, ali Obradović veruje da šanse za titulu nisu izgubljene.

– Krećemo u nove pripreme, koje ćemo obaviti u Antaliji. Nadam se da će svima prijati, pre svega ovim mladim mocmima koji su po prvi put sa nama. Očekujem da prođe sve u najboljem redu, znamo svi šta nas čeka u nastavku sezone – započeo je Obradović.

Poslednje jesenje kolo, gol protiv Mladosti?

– Moralo bi tako da bude, to postaje moja obaveza da ponovim igru iz meča sa Lučancima. Otkad sam stigao, podizao sam polako formu, poslednje kolo je pokazalo kako treba da igramo. Nevezano za gol, uživao sam na toj utakmici, radio sam ono što najbolje znam i ostaje mi nastavim tako. Samo da bez povreda uđem u nastavak sezone.

Kako vam se čini dolazak mladih igrača?

– To je sjajno, tako sam ja i sa mojom generacijom 88 ušao u prvi tim. Momci osećaju klub, svi su mladi, željni dokazivanja, drago mi je da su sa nama. Imaće našu podršku, tu sam za njih šta god im bude trebalo, a na njima je da pokažu da zaista zaslužuju šansu.

 

Živković: Sanjao sam povratak u Partizan

Pojačanje iz Voždovca, dete Partizana, Marko Živković se vratio u klub da pojača konkurenciju na mestu desnog beka posle odličnih partija jesenas za “zmajeve”. Živković je generacija 94, u kojoj su nekada bili Lazar Marković, Aleksandar Mitrović, Nikola Ninković…

– Iskreno sam se nadao u sebi, nisam očekivao da će taj povratak u Partizan brzo da se dogodi, ali ispalo je dobro da sam igrao ovih šest meseci. Iskreno, nisam se nadao, ali sada sam srećan što mi se to ostvarilo. Tu je četiri igrača iz mog prvog perioda. Sa Markovićem sam se na kratko video, još nisam stigao da pričam, a sa Aleksandrom Mitrovićem sam razgovorao poslednji put kada je tek bilo reči o mom povratku u Partizan. Sada sam iskusniji, bolji sam igrač nego onda kada sam sa 18 godina ušao u prvi tim.  Jedno vreme sam igrao kod Vuka Rašovića, da bi kasnije došao najbolji desni vek u zemlji Miroslav Vulićević, pa sam ja otišao iz kluba jer mi je trebala minutaža. Konkurent je Aleksandar Miljković, mi smo i onda bili zajedno u klubu i uvek smo imali odličan odnos – rekao je Marko Živković

 

MN Press

Da li ste se odmorili?

– Odmorio sam se lepo, jedno sedam dana. Navikao sam se na ovaj ritam, jer u Evropi su te pauze po šest ili sedam dana, pa se nastavlja sa radom. Malo sam odmarao, malo trenirao, od svega pomalo je bilo tu, ali uglavnom bio sam željan kuće tako da sam uživao.

Narednih šest meseci bi mogli da budu odskočna daska za novi ugovor u inostranstvu?

– To je bila ideja kada sam započeo priču sa upravom oko povratka. Sada mi sve ovo prija, kući sam, lepo mi je i razmišljam samo da sam zdrav i koristim svaki minut na najbolji način. To je ono što mi je nedostajalo u periodu kada sam bio u Poljskoj. Ako se pojavi nešto, videćemo šta će biti. Zasad je super, ne bih imao ništa protiv da pričam i o nekom produžetku, ali o tom potom.

Pročitajte još

Šta je jesenas Partizan mogao bolje, a šta vi?

– Budući da sam se vraćao u ritam posle jednog perioda od godinu dana, podizao sam formu i moglo je bolje. Razlika u bodovima je velika i ona sve govori, ali uhvatili smo jedan lep ritam, pa je matematika i dalje u igri.

Šta je Partizanu nedostajalo da se još ozbiljnije uključi u trku?

– Pa samo taj kontinuitet pobeda, koji je došao ovim nizom od sedam-osam pobeda. Jedino to! Bilo je turbulentnih perioda, dve pobede, pa poraz ili loše igre na strani, ali sada smo napravili seriju. Pobeđujemo, ne igramo dominantno i ne postižemo mnogo golova kao što su navijači navikli, ali idemo polako ka cilju da smanjimo prednost i budemo jedan ozbiljan konkurent za titulu.

Odbrana se stabilizovalo, napravili ste seriju od 540 minuta bez primljenog gola. Dokle možete da izdržite tako?
– To se nikad ne zna. Mi moramo da zadržimo istu ozbiljnost, jaka je konkurencija i to nas svakog dana čini boljim

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike