Terzić asistirao, Napoli se izvukao, Lukaku u 119. minutu izbacio Vlahovića i Fjorentinu

13.01.2021

19:09 >> 19:15

0

Autor: N. St.

Terzić asistirao, Napoli se izvukao, Lukaku u 119. minutu izbacio Vlahovića i Fjorentinu
Copyright Tanjug/Jennifer Lorenzini/LaPresse via AP

Dva iznenađenja su mogla da se dogode, ali su na kraju favoriti ipak upeli da obezbede prolaz u četvrtfinale Kupa Italije.

Na „Artemio Frankiju“ je Fjorentina izgubila od Intera posle produžetaka – 1:2 (1:1).

Gosti su poveli golom Vidala sa penala u 40. minutu, da bi Kuame u 57. poravnao rezultat, svega pet minuta pošto je Vlahović ušao u igru umesto Ejserika. Konte je potom, u 69. minutu uveo Lukakua umesto Lautara.

Promena rezultata do kraja nije bilo, pa su usledili produžeci. Izgledalo je da će penal rulet rešiti pitanje pobednika, nije tako mislio napadač Intera. Lukaku je u 119. minutu iskoristio sjajan centaršut Barele i užasnu reakciju odbrane domaćina koja ga je ostavila samog na oko pet metara od gola. Nije mu bilo teško da glavom zatrese mrežu i zakaže duel sa gradskim rivalom Milanom.

Velika borba viđena je i u Napulju. Napoli je uspeo da slomi otpor Empolja – 3:2 (2:1)

Na pauzu je domaći tim otišao sa golom prednosti (2:1), da bi u 55. minutu bivši igrač Crvene zvezde Aleksa Terzić ostavio loptu za Bajramija koji sjajnim udarcem van kaznenog prostora donosi izjednačenje.

Pročitajte još:

U 77. minutu je posle kornera nastala gužva, Petanja se tu najbolje snašao i doneo prolaz svom timu. Nikola Maksimović je meč odgledao sa klupe. Ime protivnika će Napoli saznati posle duela Rome i Specije (19.01).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike