Legendarni fudbaler više neće trčati za loptom

15.01.2021

15:08

0

Autor: D. B.

Vejn Runi odlučio da stavi tačku na igračku karijeru

Legendarni fudbaler više neće trčati za loptom
Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Navijači širom sveta više neće moći da uživaju u majstorijama Vejna Runija.

Veteran engleskog fudbala, rekorder kada je u pitanju broj postignutih golova u „uniformama“ Mančester junajteda i reprezentacije Engleske, odlučio je da stavi tačku na igračku karijeru i da se u potpunosti posveti menadžer-skom poslu u Derbi kauntiju.

Runi je tokom novembra preuzeo ulogu igrača menadžera ovog slavnog ostrvskog kluba, a od danas je i postao stalni menadžer ekipe potpisavši ugovor na dve i po godine.

Kada sam se vratio u Ujedinjeno kraljevstvo posle dela karijere koji sam proveo u SAD potencijal Derbi kauntija me je oborio sa nogu. Stadion, trening centar, kvalitet trenera i mladih igrača i naravno velika baza navijača su nešto što malo klubova ima – objasnio je sada već bivši fudbaler.

Ne krije Runi da je imao i druge ponude, ali i da je doneo čvrstu odluku.

Znam da je ovo mesto za mene. Kada dobijete mogućnost da idete putem koji su postavili Brajan Klaf, Džim Smit, Frenk Lampard ili Filip Koku to je čast. Obećavam svima da ću neću ostaviti nijedan kamen ne-pomerenim da bismo uspeli da ostvarimo naše ciljeve – uverava Runi.

Pročitajte još

Tokom igračke karijere Runi je odigrao 559 utakmica za Mančester junajted uz 253 postignuta gola i pet osvojenih titula u Premijer ligi, a svoju trofejnu kolekciju uvećao je i peharom u Ligi šampiona kao i osvojenom Ligom Evrope. Za Englesku je igrao 120 puta uz 53 postignuta gola.

Igračku karijeru je počeo u Evertonu, klubu u koji se vratio posle dela karijere provedene u Mančester junajtedu. Usledio je odlazak u SAD gde je branio boje Di Si Junajteda. U Derbiju je od prošle godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike