Bilbaova bajka: Srušili Real i Barsu na putu do trofeja, Mesi se razbesneo i pocrveneo!

17.01.2021

22:44 >> 22:47

0

Autor: N. St.

Neverovatna dešavanja u Superkupu Španije

Bilbaova bajka: Srušili Real i Barsu na putu do trofeja, Mesi se razbesneo i pocrveneo!
Copyright Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

Bajka sa srećnim krajem za Atletik Bilbao. Srušili su dva najveća kluba u Španiji, razbesneli jednog od najboljih fudbalera svih vremena i na kraju se radovali trofeju u Superkupu kao Ligi šampiona.

Prelepa fudbalska priča Baskijaca koji su u finalu, odigranom u Sevilji, savladali Barselonu posle produžetaka – 3:2 (2:2, 1:1).

Grizman je doveo Katalonce do vođstva u 40. minutu, da bi De Markos dva minuta kasnije izjednačio. U 57. je pogodak Garsije poništen zbog ofsajda, da bi Grizman u 77. minutu lako sproveo loptu u mrežu posle sjajnog pasa Albe. Delovalo je da je sve gotovo i da će Kumanovi puleni slaviti.

Nije tako mislio Bilbao. Viljalibre je u 90. minutu matirao Ter Štegena i to samo sedam minuta pošto je ušao u igru umesto Garsije. Samo što je počeo prvi produžetak viđen je jedan od najlepših golova u sezoni. Injaki Vilijams se namestio i sa ivice kaznenog prostora poslao hirurški precizan šut koji je od stative završio u golu.

Atletik je koristio svoje kvalitete, praktično je svaki prekid i centaršut bio opasnost po Ter Štegena. Barsa je sve karte bacila na ofanzivu ulaskom Puđa i Trinkaa, jesu bili blizu izjednačenja, ali je isto tako u nekoliko kontri Bilbao mogao sve da reši.

Sve je bilo spremno za slavlje, isticali su poslednji minutu meča, kada je Lionel Mesi pobesneo, laktom u glavu udario Viljalibrea, a sudija Manzano posle gledanja snimka VAR-a pokazao direktan crveni karton Argentincu. Njegov prvi u dresu Barse posle 753 odigrane utakmice.

Pročitajte još:

Čim se čuo poslednji zvižduk usledilo je veliko slavlje, emocije, grljenje, pesme i pokazatelj da nisu slučajno izbacili Real Madrid i Barselonu na putu do trofeja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike