Fudbalska pijaca posle ovoga neće biti ista: Madridski trećeligaš i bivši fudbaler Reala napravili istorijski transfer

19.01.2021

18:10 >> 18:26

0

Autor: Adam Štulić

DUX Internacional Davida Barala platio bitkoinom

Fudbalska pijaca posle ovoga neće biti ista: Madridski trećeligaš i bivši fudbaler Reala napravili istorijski transfer
Copyright Printscreen/Twitter/@interdemadrid

Posle istorijskog transfera koji je napravio španski trećeligaš DUX Internacional, samo je pitanje vremena kada će i ostali klubovi krenuti njihovim stopama.

Ono što je izvesno, fudbalski transferi će se u budućnosti, barem što se tiče plaćanja, raditi na potpuno drugačiji način, a kada do toga dođe za pionira u tom poslu smatra će se klub koji je delom u vlasništvu golmana madriskog Reala Tiba Kurtoe.

Naime, madridski DUX Internacional se smatra prvim profesionalnim klubom koji je novog fudbalera platio bitkoinima, a kako bi ceo posao još zvučnije odjeknuo izbor na prvog fudbalera koji će biti plaćen u kriptovaluti pao je na nekadašnjeg napadača Reala iz Madrida Davida Barlu (37).

– David Barela je novi igrač DUX Internacional de Madrid, dobrodošao u beskonačni klub. Postao je prvi igrač u istoriji koji je plaćen kriptovalutom. Zahvaljujući našem novom spoznoru “Criptan”, koji je ovo omogućio – objavio je madridski klub na “Tviter” profilu.

Pročitajte još

Baral je posle 50 utakmica u B timu “kraljevskog klub” karijeru gradio u Sportingu iz Hihona, Levanteu i Rasingu iz Santandera, pre nego što je odlučio da postane deo istorije.

– Drago mi je da sam se pridružio projektu Inter Madrid. Sa nestrpljivom ambicijom i odgovornošću da nastavim da se takmičim i ostvarujem važne izazove u sportskoj karijeri – rekao je Baral.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike