Luda transfer priča: Jedan od najboljih fudbalera današnjice trebalo je da pređe u tim Marka Nikolića

17.12.2020

13:59

0

Autor: D. B.

Malo je nedostajalo da Nejmar zaigra za Lokomotivu iz Moskve

Luda transfer priča: Jedan od najboljih fudbalera današnjice trebalo je da pređe u tim Marka Nikolića
Copyright Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Godina je 2008. Klub je Lokomotiva iz Moskve, tim koji u sadašnjem trenutku vodi srpski trener Marko Nikolić. Emisari ruskog kluba žele da dovedu krhkog mladića koji u tom momentu igra za Santos.

Njegovo ime u tom trenutku još nije bilo u beležnicama svih fudbalskih skauta sveta, mada će uskoro svi vrlo dobro upoznati Nejmara da Silvu Santosa juniora.

Pročitajte još

U Lokomotiv su ga zapazili u momentu kada je imao 16 godina i dok je igrao za slavni brazilski klub na Kupu Mediterana. Čak su spremili 12 miliona evra za njegovu kupovinu.

Mislili smo da je vredan kupovine. Gledali su ga naši skauti. Želeli smo ga. Ali, bio je premald. Nismo znali ni kako bi se snašao u Rusiji. Bio je tako krotak. Bio je dečkić. Spremili smo 12 miliona evra i poslali smo ponudu, ali smo odustali – objasnio je za “Sport ekspres” predsednik Lokomotive Nikolaj Naumov.

Pet godina kasnije Barselona je Brazilca kupila od Santosa za 90 miliona evra i kasnije je uspela da naplati Pari sen Žermenu njegov transfer čak 222 miliona evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike