Pokrenut postupak protiv Ajaksa: Porodica fudbalera, koji je doživeo tešku povredu tokom meča, izgubila strpljenje

21.01.2021

19:41 >> 23:34

0

Autor: N. St.

Talentovani igrač je na prijateljskoj utakmici 2017. godine kolabirao

Pokrenut postupak protiv Ajaksa: Porodica fudbalera, koji je doživeo tešku povredu tokom meča, izgubila strpljenje
Profimedia

Prijateljski meč između Ajaksa i Verdera iz Bremena odigran u junu 2017. godine je mnogima ostao u pamćenju. Ne zbog golova ili nekih spektakularnih poteza, već zbog onoga što se dogodilo mladom fudbaleru Abdelhaku Nuriju.

Talentovani fudbaler je kolabirao na terenu usred meča, lekarska ekipa je pokušala da mu ukaže prvu pomoć, ali se to nije završilo na željeni način. Došlo je do ozbiljnog oštećenja mozga. Više od godinu dana je bio u komi i nažalost posledice su ozbiljne.

Podrška je tada stizala sa svih strana, a njegova porodica je sada izgubila strpljenje. Podneli su arbitražni postupak protiv Ajaksa zbog finansijske kompenzacije. O svemu će odlučiti čelnici holandske lige (KNVB).

Pročitajte još:

– Ajaks je u junu 2018. godine u potpunosti prihvatio odgovornost za to što se dogodilo na utakmici godinu dana ranije. Neadekvatne mere su preuzete tokom medicinske intervencije. Nažalost, nisu uspeli da pronađu zajednički jezik sa klubom oko isplate kompenzacije i to je veoma razočaralo porodicu Nuri koja je u potpunosti posvećena njegovom lečenju – navodi se u saopštenju pravnih zastupnika familije Kalida Kasema i Džona Bera i dodaje se da ovo rade samo zato što klub iz Amsterdama nije poštovao dogovor od pre dve i po godine.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi