Tragična sudbina poginulih fudbalera: Tek stigli u klub, neki zbog korone nisu ni debitovali

24.01.2021

17:39 >> 19:44

0

Autor: Adam Štulić

Ko su četvorica nesrećnih mladića

Tragična sudbina poginulih fudbalera: Tek stigli u klub, neki zbog korone nisu ni debitovali
Copyright Profimedia

Još jedna avionska nesreća u kojoj su nastradali fudbaleri potresla je, pre svih, Brazil. Samo nekoliko godina pošto je tragedija sa Šapokanenseom potresla svet, četiri fudbalera, preedsednik Palmasa, kao i pilot poginuli su u nesreći koja se dogodila u nedelju ujutru.

Fudbaleri Lukas Praksedes, Giljerme Noe, Ranule i Markus Molinari, kao i predsednik Meira uputili su se na utakmicu koju je Palmas trebalo da odigra u ponedeljak protiv Vila Nova, a nekoliko momenata nakon uzletenja avion se srušio.

Ono što ceo slučaj čini još težim i sudbonosnim jeste i jedan neverovatan podatak. Naime, sva četvorica nesrećnih mladića su tokom januara ove godine stigli u klub kao pojačanja, a golman Ranule nije stigao ni da debituje, jer je nedavno preležao virus korona.

Lukas Praksedes (23) je pokrivao poziciju levog beka. Karijeru je započeo u Inter de Limeiri, posle čega je nosio dresove Kapivariana, Marilje, Botafoga-PB, iz kojeg je 13. januara stigao u Palmas.

Giljerme Noe (28) je bio vezista koji je tokom karijere igao za 14 brazilskih klubova, pošto se rastao sa Korintijansom. Pre nego što je 11. januara predstavljen kao pojačanje Palmasa, nastupao je, između ostalih, za Ipatingu i Tupi.

Pročitajte još

Opremu istih klubova je tokom karijere nosio i mladi napdač Markus Molinari (23), koji je deo karijere proveo i u mladom timu slavnog Santosa.

Golman Ranule (27) je karijeru, koju je uglavnom gradio u klubovima iz Rio de Žaneira, počeo u Demokrati, a u Palmas je stigao istog dana kada i Noe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike