Prokletstvo brazilskih fudbalera koji su izgubili živote u avionskim nesrećama

24.01.2021

18:01 >> 18:03

0

Autor: Milan Nastić

Za nešto više od četiri godine poginulo je čak 23 igrača

Prokletstvo brazilskih fudbalera koji su izgubili živote u avionskim nesrećama
Copyright Profimedia.rs

Brazil je ponovo zavijen u crno. U rasponu nešto više od četiri godina dogodile su dve avionske nesreće u kojima su poginula čak 23 fudbalera.

Ova poslednja, koja se dogodila danas, u njoj je živote izgubilo čak četvorica igrača.

Prema informacijama do kojih su došli mediji iz Južne Amerike, fudbaleri ovog kluba krenuli su na utakmicu u Gojaniju čarter letom, gde je trebalo da učestvuju na meču “Zelenog kupa” protiv Vila Nove koja je bila zakazana za ponedeljak,ali zbog tragedije neće biti odigrana u predviđenom roku.

Čelnci tog kluba odmah su izrazili saučešće preminulima iz ekipe Palmasa

Ova tragedija je podsetila na onu iz 2016. godine kada su skoro svi igrači Šapekoensea poginuli, konkretno njih 19, krenuvši na finale Kopa Sudamerikane kada se avion srušio u Kolumbiji.

Tada je tri igrača preživelo avionsku nesreću, ali klub se od tog trenutka nikad nije oporavio,čak je 2019.godine ispao iz prve lige.

Ceo fudbalski svet je bio te 2016.godine u šoku,i svi su se ujedinili kako pomogali klubu koji je izgubio 19 prvotimaca.

Neki brazilski timovi su slali svoje fudbalere na pozajmicu u Šapekoense, a čuvena Barselona je pozvala klub iz Brazila na prijateljski meč i sav novac je legao na račun kluba kako bi se finalisti Kopa Sudamerikane finansijski pomoglo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike