Palmase, nisi sam: Brazilski velikani šalju reči podrške, Šapekoense jednom rečenicom sve rekao

24.01.2021

18:37

0

Autor: Adam Štulić

Ceo Brazil tuguje zbog nove velike nesreće

Palmase, nisi sam: Brazilski velikani šalju reči podrške, Šapekoense jednom rečenicom sve rekao
Copyright Profimedia

Rane od avionske nesreće Šapekoensea iz 2016. godine još nisu zacelile, a brazilski fudbal je pogodila ista tragedija. U nedelju ujutru, četiri fudbalera i predsednik Palmasa, izgubili su život u padu aviona koji ih je prevozio u Gojaniju, gde je za ponedeljak bila zakazana utakmica protiv Vila Nove.

Ako neko poznaje situaciju u kojoj se našao Palmas, to je, nažalost, Šapekoense. Podsetimo, 2016. godine ekspedicija brazilskog kluba krenula je u Kolumbiju, ali tamo nikada nije stigla usled avionske nesreće koju je preživelo samo šest ljudi, a život izgubila 71 osoba.

Pročitajte još

– Sa dubokom tugom smo primili vest o padu aviona u kojem su bili sportisti i predsednik Palmasa. Na nesreću, znamo kako izgleda ovaj trenutak nepremostivog bola uzrokovan nenadoknadivim gubicima i voleli bismo da nijedna druga ekipa nije morala da prolazi kroz isto. Suočeni s tim, izražavamo osećaj snage i svoju potpunu solidarnost sa članovima porodica, prijateljima, saigračima, navijačima. Nećete ovo proći sami – stoji u saopštenju Šapekoensea.

I mnogi drugi brazilski velikani su putem svojih zvaničnih glasila na društvenim mrežama iskazali znake podrške i solidarnosti sa Palmasom.

– S tugom smo primili vest o tragediji u kojoj su učestvovali predsednik i igrači Palmasa. U ovom teškom vremenu želimo puno snage prijateljima, porodici i navijačima – stoji u poruci Vasko da Game, a poruke slične zadržine poslali su Flamengo, Santos, Botafogo, Fluminense, Gremio, Kruzeiro…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike