Spremite se, večeras igra Srbija

25.01.2021

10:25

0

Fudbaleri klubova Superlige pod komandom Ilije Stolice odmeriće snagu sa nacionalnim timom Dominikanske republike

Spremite se, večeras igra Srbija
Copyright MN Press

Vreme je da prvi put u 2021. godini na terenu vidimo članove fudbalske reprezentacije Srbije. Ruku na srce, kada večeras od 22 časa na teren stadiona “Feliks Sančez” u Santo Domingu budu istrčali momci u uniformama “orlova” to neće biti onaj tim koji će voditi bitke za plasman na sledeći Mondijal. Ali, bilo kako bilo, večeras igra Srbija, sastavljena od igrača iz Superlige i pojačana Rankom Veselinovićem članom MLS ligaša Vankuvera.

Dočekani smo ovde sa velikim respektom, našu utakmicu predstavljaju sa velikim poštovanjem i uvažavanjem. Posebno ističu da je ovo za njih istorijska utakmica, jer nemaju prilike da ugoste evropsku selekciju – rekao je Ilija Stolica, selektor mlade selekcije koji za ovu priliku vodi selekciju Srbije – Imaćemo maksimalno ozbiljan pristup, bez obzira što nam se igrači nalaze na sredini pripremnog perioda. Morali smo takođe da promenimo vremensku zonu i klimu. Ovde smo četiri dana, verujem da ćemo pokazati da smo se adaptirali.

Stručni štab je upoznao igrače sa kvalitetom domaće selekcije, ali tvrde da je fokus na igri Srbije.

Moram da naglasim da sam prezadovoljan odnosom i pristupom igrača prema obavezama. Lako su prihvatili sve zahteve. Domaćin je nedavno igrao sa Portorikom (0:1), imaju nekoliko zanimljivih igrača koji nastupaju u Evropi. Kvalitet je na našoj strani, očekujem da nametnemo svoju ideju u igri.

Pročitajte još

Posle odluke SAD da ne izdaju vize fudbalerima iz Srbije, otpala je i mogućnost odigravanja utakmice sa ovom selekcijom, pa će drugi rival na ovoj turneju biti Panama (28. januar).

Radi se o učesniku Svetskog prvenstva u Rusiji, selekciji koja nije atraktivna kao SAD, ali zaslužuje poštovanje, ozbiljan je protivnik. Meč se igra tri dana posle susreta u Santo Domingu, videćemo koliko su igrači koji budu imali veliku minutažu protiv Dominikanske Republike upotrebljivi za duel u četvrtak. Ovde smo došli sa ciljem da svi igrači dobiju šansu i već u prvom susretu obezbedimo određenu minutažu za veliki broj igrača. Imamo pravo na šest izmena – otkrio je Stolica uz konstataciju da će kapitensku traku poneti neko od iskusnijih igrača.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike