Ajntraht organizovao konferenciju samo za Luku, a on je na njoj otkrio: U Madridu sam bio nesrećan, nisam imao komunikaciju sa Zidanom

26.01.2021

15:23 >> 18:30

0

Autor: Adam Štulić

Jović pričao o malo poznatim detaljima iz Reala

Ajntraht organizovao konferenciju samo za Luku, a on je na njoj otkrio: U Madridu sam bio nesrećan, nisam imao komunikaciju sa Zidanom
Copyright Profimedia.rs

Srpski napadač Luka Jović od povratka u Ajntraht zaokuplja pažnju nemačkih medija, a posle trećeg gola u uvodne tri utakmice klub iz Frankfurta je rešio da organizuje konferenciju za medije posvećenu isključivo fudbaleru koji je stigao na pozajmicu iz madridskog Reala.

Reprezentativac “orlova” je odgovarao na mnoga pitanja, a tokom konferencije otkrio je i neke manje poznate detalje iz prethodnih godinu i po dana, koliko je proveo na “Santijago Bernabeuu”.

– Nisam imao sreće u Madridu, bilo da se radi o povredama ili stvarima koje su se dešavale van terena. Za neke sam bio kriv, za neke nisam, ali hteo sam da se vratim ovde da igram i da budem srećan. To je prednost za igrača, kada imam poverenje trenera i kada igram često – rekao je Jović, pokušavši da detaljnije objasni zbog čega nije imao uspeha u dresu “kraljevskog kluba”.

– Nemam neki poseban odgovor na to pitanje. Nisam toliko puno ni igrao, nisam dobio utakmice u kontinuitetu i jako je teško da se uđe u formu, naročito za napadača sa malim brojem minuta. Veći je pritisak tamo, drugačije je naravno. Ekipe igraju drugačije protiv Reala i brane se. Kada imate rezultat onda se malo i vi branite, kada uđete u igru nemate toliko prilika za gol… Ovde je drugačije i osećao sam da bi ovo mogao da bude pravi potez u ovom trenutku.

Luka je otkrio kako sa Zidanom nije imao najbolju komunikaciju.

– Zidan je vrlo iskren i fenomenalan čovek, ali s njim nisam mogao da napravim komunikaciju, koju imam sa Adijem Hiterom, jer on ne priča engleski, a ja ne govorim španski. Ali obojica su sjajni treneri i odlične osobe.

Iako nije mnogo igrao u Realu, mladi napadač smatra da se u Ajntraht vratio kao bolji igrač u odnosu na period kada je iz Frankfurta otišao u Madrid.

– Sigurno da sam mnogo napredovao samo jer sam trenirao sa njima. To su veliki profesionalci i među najboljim igračima na svetu na svojim pozicijama. Sigurno da sam pokupio neke fore, da sam došao iskusniji i u razgovoru sa trenerom oko povratka u Ajntraht smo pričali da imam utisak da sam napredovao iako nisam igrao. Pričali smo i da će mi biti potrebno vreme da se vratim u formu, u kondiciju – otkrio je Jović, kao i to to da još oseća posledice virusa korona.

Pročitajte još

– Imam bolove u mišićima koje vučem neko vreme, posle korone imam problema sa tim mišićem, i nisam u potpunosti spreman. Odluka je na treneru, videćemo kada će biti pravi trenutak da na terenu provedem svih 90 minuta. Nećemo se mi dogovoriti kada ću ja igrati, nego će to on odlučiti.

Fudbaler koji je prošao Zvezdinu omladinsku školu još ne zna da li će se po isteku pozajmice vratiti na “Santijago Bernabeu”.

– Trenutno sam koncentrisan samo na Ajntraht i razmišljam da igram što bolje. Pripremam se da zalečim sve probleme sa povredama. Ne gledam u budućnost. Jedino mogu da kažem da ću pokušati da od leta budem u klubu gde ću imati veliku minutažu. Ne učim ovde španski. Krenuo sam na časove u Madridu, ali trenutno ne. Nemam šta kome da pokazujem. Znam kakav sam igrač i znam šta mi treba da bih igrao dobro. Ko to bude video, on će me uzeti i ja ću biti srećan kada budem igrao.

Srećan je, zbog Lukinog povratka, bio i njegov saigrač iz reprezentacije i jedan od ključnih fudbalera Ajntrahta Filip Kostić.

– Rekli su mi ovde “dobro je da si se vratio, nismo ga videli da se smeje” – našalio se Jović i dodao: – Sigurno da je Kole fenomenalan igrač, možda je imao mali pad forme. Teško je kad se pvoredite i sigurno da mu je trebalo neko vreme da se vrati u formu. A sigurno ima i da je malo do toga što sam se ja vratio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike