"Da je Tumba čitao šta sam govorio za Jovića i dalje bi bio selektor"

18.01.2021

06:23 >> 06:49

0

Autor: D. P.

Luka je ponovo u centru pažnje, ovaj put razlog je, konačno, fudbal

"Da je Tumba čitao šta sam govorio za Jovića i dalje bi bio selektor"
Copyright Profimedia

To je onaj Luka Jović kakvog je srpski, ma evropski fudbal čekao. Posle sve patnje koju je napadač prolazio gotovo od momenta kada je prešao iz Ajntrahta u Real Madrid, Jović se ponovo smeje. I što je najvažnije ponovo trese mreže. A trebalo je samo da se vrati tamo gde mu je, očigledno, najbolje u Frankfurt.

– Prva reakcija u Ajntrahtu došla je od sportskog direktora Fredija Bobića, koji je rekao da se sve oko meča sa Šalkeom odvijalo po holivudskom scenariju – prepričava impresije iz Frankfurta za 24sedam Dragoslav Stepanović.

Dakle, među “orlove” se vratio Luka Jović, a sa njim golovi i osmeh na licima navijača.

– Kako da ne budu srećni. Vratio se Luka i još jednom se pokazalo da Kole (Filip Kostić) teško može bez njega, kao što i Luki teško ide kad s njim nije Kole. Ako u Realu vode računa o tome, bilo bi im pametnije da ih obojicu dovedu na leto – kaže Stepi za 24sedam.

Ajntraht se na meču sa timom iz Gelzenkirhena oprostio od dugogodišnjeg kapitena Davida Abrahama, pa je pojačanje iz Real Madrida i njemu obezbedio lepu uspomenu na poslednji nastup u Bundesligi.

– To je upravo jedan od razloga što je Fredi Bobić izjavio da je ovo bio meč za holivudski film. Jović se vraća u klub sa dva gola za pola sata, pokazuje svima u Realu da nisu bili u pravu, a Abraham ide u penziju. Odličan igrač, međutim, Argentinac je očigledno veliki emotivac. Vraća se u rodni Rosario da bude pored žene i četvorogodišnjeg sina. Kažu da će tamo igrati rekreativno, za lokalni klub iz pete lige. U svakom slučaju i njemu je Luka upriličio lep oproštaj.

Pročitajte još

Golovi i forma Jovića podigli bi raspoloženje i u reprezentaciji Srbije za početak kvalifikacija u ciklusu za plasman na SP 2022. godine u Kataru.

– Da je Tumbaković samo malo čitao od onog što sam pričao o Luki Joviću danas bismo bili na EP, a on bi i dalje bio selektor reprezentacije. Luka je savršen u igri sa dva špica, stoga mu je Mitrović idealan partner kao neko ko u vazduhu “razbija” protivnike i proigrava saigrače. Danas su takvi špicevi retkost. Bili su i onda kada sam ja igrao, ali sada ih je posebno malo. Recimo, ja mislim da je Luka bolji igrač nego Santrač, a Sani se nadavao golova za OFK. Nikome nije padalo na pamet da mu traži vraćanje na našu polovinu. Bio je povlašćen, jer se znalo – mi trčimo i za njega, a on daje golove za sve nas. Tako bismo morali da se ponašamo i prema Luki.

Popularni Stepi kaže da čita sve srpske medije, čekajući vest o novom selektoru.

– Vidim da je Piksi Stojković dobio neki uslov od FSS da se izjasni hoće ili neće da bude selektor. Vladan Milojević je, navodno, odustao, a ako niko ne bude hteo, onda će doći Savo Milošević. Ja se na kraju sve mislim da će ovim našim pasti na pamet da dovedu nekog stranca. Ako se to desi, neće biti dobro. Prvo, prošli smo taj eksperiment sa Špancem i nije nam prošlo. Drugo, mi smo specifična fudbalska nacija, čovek koji bude radio sa našom reprezentacijom mora da zna naš mentalitet. Ne verujem da bi stranac znao da nas vodi. Nije fudbal – rukomet – zaključio je Stepanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike