Siniša Mihajlović i Bolonja: Dve godine velike i neraskidive ljubavi

28.01.2021

10:53 >> 11:04

0

Srbin nasledio tim od Pipa Inzagija i već posle par dana rada slavio pobedu na San Siru protiv Intera

Siniša Mihajlović i Bolonja: Dve godine velike i neraskidive ljubavi
Copyright ProfimediaMichele Nucci / LM

Siniša Mihajlović i Bolonja 28. januara obeležavaju dve godine ljubavi.

Pre tačno dve godine Srbin je došao na “Renato Dal’Aru” kako bi posrnuli tim spasio ispadanja. Nasledio je ekipu od Pipa Iznagija dan nakon što su pred svojim navijačima doživeli totalni debakl od Frozinonea (0:4) i po povratku na mesto velikog uspeha iz 2009. godine uzdržavao se od velikih obećanja. Čak bi se moglo reći da je iz njegovih reči provejavao pesimizam, kojem inače nije bio sklon ni kao igrač, ali tabela je diktirala raspoloženje:

– Biće pravo čudo ako izbegnemo ispadanje – rekao je tada Mihajlović.

Situacije se, međutim, velikom brzinom menjala iz korena. Šok terapija dala je prvi rezultat, jer je Inter na San Siru oboren golom Santadera za 0:1.  Polovičnim učinkom u narednih osam kola, sa četiri pobede i isto toliko poraza, Bolonja se polako izvlačila iz opasne zone, da bi na kraju završila kao devetoplasirana ekipa SerijaA.

Verovalo se da je sjajnim prolećem postavljen temelj nove Bolonje, spremne da se bori za mesto koje vodi u Evropu, ali onda je 13. jula kao grom iz vedra neba odjeknula vest da će se srpski trener narednih nekoliko meseci boriti za život protiv stravične akutne leukemije. Zla sudbina Mihajlovića odjednom je ujednila klub, igrače i navijače.

Pročitajte još

Svake nedelje organizovane su šetnje podrške treneru koji se već smestio u kliniku čekajući početak prvih hemioterapija. Onako iznemogao ni Mihajlović nije želeo da se preda. Klub je odlučio da ga zadrži na istoj poziciji uprkos dugom i nezvesnom lečenju, a on je zadivio Italiju dolazivši na utakmice vidno iscrpljen od svega

Taj spoj napravljen u najtežim trenucima za klub i Mihajlovića ne prekida se do danas kada Srbin iza sebe ima već godinu dana dobrog zdravlja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike