Ivica Iliev za Arena Sport TV: Sadikov transfer u Almeriju ulazi u istoriju srpskog fudbala

28.01.2021 | 12:21 >> 12:45

Autor: Dejan Petković

Sportski direktor crno-belih najavljuje milionsku zaradu od sledeće prodaje Nigerijca

Copyright Printscreen/Youtube/Arena Sport TV

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev u intervjuu za Arena Sport TV objasnio je do najsitnijih finansijskih detalja sporazum koji su crno-beli jesenas napravili sa Almerijom prilikom preaska Umara Sadika u redove tog španskog drugoligaša. Iliev je istakao očekivanje da Sadikov novi transfer donese Partizanu najveću zaradu od jednog inostranog fudbalera koji se u Humskoj zadržao samo godinu dana.

Prodali smo Umara za 5 miliona i 40% od dalje prodaje, a još 3 miliona je fiksno ako Almerija uđe u Primeru. Ostalo bi onda još 10% uz bonuse od milion… U suštini, minimalna zarada je 9 miliona plus 10% što je najveći transfer u istoriji srpskog fudbala kada je stranac u pitanju. Potencijal njegove zarade je veliki, a najidealnije za Partizan je da ode već ove zime.

Copyright MN Press<br /

Prethodnih dana španski mediji su preneli interesovanje sportskog direktora Monćija da od Sadika napravi idealnog saigrača u napadu za El Nesirija:

Pročitajte još

– Nije sportski govoriti, ali nama bi najviše odgovaralo da ga prodaju, a da oni ne uđu u prvu ligu Španije… Partizan može da napravi najveći transfer u istoriji Balkana, može da bude i preko 20 miliona! Cifre se spominju između 40 i 60 miliona, skinulo bi se tu 5 miliona koje su dali, a onda na razliku od 55 miliona  40% od transfera Partizanu! Zamislite to! Zvuči nerealno, ali to je realost kada bi dozvolila Almerija, ali… – zastao je Iliev, pa dovršio misao:

Oni su na pragu ulaska u Primeru, znaju da će imati tu cenu i na leto i sumnjam da će ga prodati. Negde oko 11-12-13 bi trebalo da bude minimalna zarada Partizana.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam