Zato je fudbal najveći: Preživeo je pad aviona, a sada je doneo titulu Šapekoensu! I to u 98. minutu (video)

30.01.2021

20:30 >> 20:55

0

Niste zaboravili na brazilski klub, koji je 2016. godine izgubio skoro ceo tim u avionskoj nesreći u Kolumbiji

Zato je fudbal najveći: Preživeo je pad aviona, a sada je doneo titulu Šapekoensu! I to u 98. minutu (video)
Copyright Printscreen

Fudbaleri Šapekoensa postali su prvaci brazilske Serije B zbog bolje gol razlike za samo jedan pogodak od Atletiko Miniera.

Pobednički pehar podgao je Alan Rušel, jedan od trojice preživelih fudbalera u tragičnoj nesreći iz 2016. godine kada je u padu aviona u Kolumbiji nastradalo 19 članova ekipe putujući na meč finala Kopa Sudamerikane protiv Atletiko Nasionala.

Rušel je ostao jedini u klubu da svedoči o njegovim najtežim trencuima. U trenutku pada bio je na pozajmici u  Šapekoenseu, a nesreću je preživeo sa teškim povredama kičme. Njihova tragedija ujedinila je planetu. Pomoć je stizala sa svih strana, nudili su se fudbaleri iz celog sveta, ali kako je vreme prolazilo klubu je postajalo sve teže da se bori sa jačim i finanijski stabilnijim rivalima.

U 2019. godini morali su da se presele u Seriju B, iz koje se trijumfalno vraćaju ove godine i to u velikom stilu,

Pred poslednji meč u ligi bila im je neophodna pobeda sa dva gola razlike, jer je glavni konkurent Atletiko Mineiro pre njih savladao Avai rezultatom 2:1.

Većim delom utakmice Šapekoense je imao isti rezultat u rukama protiv Konfiansea – 2:1, a onda je u osmom minutu sudijske nadoknade vremena dosuđen jednaesterac.

Kaznu je na sebe preuzeo centarfor Anselmo Ramon, a kako je doneo pobedu 3:1 i titulu prvaka Serije B, pogledajte u tvitu ESPN:

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike