Nema kraja malerima Ajaksa: UEFA, zbog dopinga, suspendovala Tadićevog saigrača na godinu dana

05.02.2021

11:06

0

Autor: Adam Štulić

Kpoljanici najavljuju žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani

Nema kraja malerima Ajaksa: UEFA, zbog dopinga, suspendovala Tadićevog saigrača na godinu dana
Copyright Profimedia

Ajaks se nalazi u velikim problemima na početku 2021. godine. Samo nekoliko dana pošto su klupski administrativci napravili veliki propust i zaboravili da registruju najskuplje pojačanje u istoriji kluba za utakmice u Ligi Evrope, iz UEFA je stigla još jedna šokantna informacija – golman Andre Onana suspenddovan je na 12 meseci zbog dopinga.

Zabranjena supstanca Furosemid pronađena je u uzorku Ajaksovog čuvara mreže krajem oktobra prošle godine, a suspenzija stupa na sangu odmah i odnosi se na sve takmičarske aktivnosti, kako nacionalne tako i međunarodne.

Ajaks je najavio da će povodom ove presude uputiti žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, uz obrazloženje da je Onana spornu supstancu uneo u organizam slučajno, preko tabelete njegove supruge, jer se tog dana nije osećao dobro.

Pročitajte još

– Izričito se odričemo sredstava za poboljšanje učinka i zalažemo se za čist sport. Ovo je užasna presuda za Andrea, ali i nas kao klub. Onana je vrhunski golman, koji godinama dokazuje svoju vrednost i veoma je popularan među navijačima. Nadali smo se uslovnoj suspenziji, ili znatno kraćoj od ovih 12 meseci jer supstanca koja se našla u njegovom organizmu nije bila namenjena poboljšanju negovih permormansi – rekao je generalni direktor Ajaksa Edvin van der Sar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike