Matić je zadužen za disciplinu u Junajtedu: Kapiten Mančestera otkrio zanimljive detalje

05.02.2021

17:48 >> 18:30

0

Autor: N. St.

Megvajer pričao o pravilima koje važe u redovima crvenih đavola

Matić je zadužen za disciplinu u Junajtedu: Kapiten Mančestera otkrio zanimljive detalje
Copyright Profimedia

Podigao je Mančester junajted nivo igre u poslednje vreme. Stvari trenutno bolje funkcionišu nego što je bio slučaj na startu sezone.  Pre nekoliko dana su deklasirali i Sautempton (9:0).

Šta se tačno promenilo i šta su razlozi bolje forme nije poznato, ali je kapiten „crvenih đavola“ Hari Megvajer otkrio i jedan zanimljiv detalj. Naime, u klubu se posebna pažnja posvećuje disciplini a za to je zadužen Nemanja Matić.  Pravila su prosta, ko ih ne poštuje plaća kaznu.

Kažnjen sam samo jednom, ali može da se vodi rasprava o tome da li je tako trebalo da bude – počeo je Megvajer intervju za „UTD podkast“ sa osmehom.

Objasnio je potom o čemu se radi.

Bilo je ludo, ali sam dozvolio Matiću da me kazni, morao sam da platim. Sreli smo se u teretani pre zagrevanja i tada ne smete da koristite telefon. Radili smo potom neke vežbe, telefon nije bio u mojiim rukama. Kasnije smo otišli na teren, obuvali kopačke i ni u tim trenucima ne smete da nosite telefon. Ja sam ga imao, ali ga nisam koristio. Odmah posle treninga sam obuo patike i krenuo na masažu umesto u svlačionicu. Tada me je Nemanja kaznio. Veoma je strog prema svima, tako da sam srećan. Mogu da kažem da sam poslužio kao primer za sve, za postalvjanje standarda.

Deluje da je možda ta disciplina donela pomak ekipi.

– Imamo razne kazne. Ne smete da kasnite na treninge, sastanke, trening kamp pre putovanja, sankcije su visoke, u zavisnosti od toga šta je u pitanju. Postoji određen set kazni koje se dupliraju ako se dogode na dan utakmice. Ako ih imate previše, može da bude neprijatno. Igrači se ponašaju dobro, svi se trude da dođu na vreme, da prate raspored. To su ciljevi i stvari na koje morate da pazite kada dođete u ovako veliki klub – završio je Megvajer.

Pročitajte još:

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike