Srce Dijega Maradone je u rukama forenzičara - da li ono krije tajnu?

01.12.2020

15:24 >> 15:53

0

Autor: D. B.

Argentinski mediji prenose detaljan spisak svega što patolozi i forenzičari rade da bi utvrdili da li je Dijego umro zbog nemara lekara

Srce Dijega Maradone je u rukama forenzičara - da li ono krije tajnu?
Copyright Tanjug/AP Photo/Marcos Brindicci, File)

Smrt Dijega Armanda Maradone i dalje je tema broj jedan u Argentini. Iz časa u čas stižu nove informacije i svedočenja u vezi s njegovim poslednjim danom, a sada je poznato i šta se dešava sa autopsijom tela slavnog fudbalera.

Forenzičari su objavili da će analize Maradoninih organa početi u sredu, a spisak onoga što će biti rađeno je dug i precizan.

Iz Maradoninog beživotnog tela uzeti su uzorci krvi, urina i bris iz nosa, ali i celo srce (priče da je sahranjen bez njega sada su samo dobile potvrdu). Ono što je čudno jeste informacija da je njegovo srce bile duplo veće u odnosu na normalno ljudsko srce.

Pročiajte još: Ko govori istinu, a ko ne, po mišljenju čoveka koji je Maradonu intervjuisao 40 puta

Poseban tim patologa radiće na Maradoninim srcu. Ono je u momentu kada je obavljena obdukcija bilo teško gotovo 500 grama. I na njegovim drugim organima biće obavljene analize, koje bi trebalo da pokažu da li je Maradona patio od još nekih bolesti, koje nisu navedene u njegovom zdravstvenom kartonu.

Obavljene su sve toksikološke analize, ali rezultati i dalje nisu objavljeni. Ono što je poznato jeste da treba da se ustanovi da li je Maradona pre smrti konzumirao alkohol ili drogu.

Sve analize forenzičara i patologa biće prezentovane tužilaštvu, koje će ih korisiti kao dokaze u slučaju pokretanja postupka zbog nesavenosg lečenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike