Partizan se ne zaustavlja: Jović zablistao protiv Kruševljana

06.02.2021

18:10 >> 18:23

0

Mladi fudbaler crno-belih postigao prvi gol i svojoj ekipi trasirao put do pobede rezultatom 3:0

Partizan se ne zaustavlja: Jović zablistao protiv Kruševljana
Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana nastavili su pobednički niz iz jesenjeg dela sezone! Na otvaranju drugog dela takmičarske godine 2020/21 u Humskoj, crno-beli su rezultatom 3:0 (2:0) savladali odličnu ekipu Napretka. Golove za Partizan postigli su Nemanja Jović u 14, Filip Holender u 40 i Lazar Marković u 71. minutu.

Crno-beli i dalje ne igraju lepršav fudbal pod trenerom Aleksandrom Stanojevićem, ali ovaj tim postaje snažan takmičar koji će juriti prednost Crvene zvezde dok god matematika bude dozvoljavala nadu da je povratak titule u Humsku moguća misija.  Ova odbrana, od koje sve počinje, izgleda kompaktnije nego pre nekoliko meseci, a napad poletniji sa brzim igračima koji su znali da traže loptu iza leđa defanzivcima Kruševljana, ali su i na malom prostoru umeli da uhvate protivnika na spavanju.

MN Press

Protiv dobrog Napretka, koji je umeo da osvoji loptu i vešto da sačuva posed, u nekoliko navrata i opasno da zapreti, moglo se odigrati bez klasičnog špica, sa Holenderom u ulozi “lažne devetke”. Da li će ovakav način igre ostati trajno opredeljenje Stanojevića, tek će se pokazati u nastavku prvenstva, kao što će se vrlo brzo saznati da li je Jović potreba koja zadovoljava pravilo bonus igrača ili pravo rešenje za nekoliko pozicija u vrhu.

U duelu sa Napretkom bilo ga je otpočetka i na krilu i u sredini, brzom izmenom pozicija i odlaskom u prostor između linija odbrane, zbunjivao je direktne rivale, pa je tako i došao do svog gola, prvenca među seniorima u 14. minutu. Bila je to najlepša akcija na meču u kojoj je se sve igralo “na prvu” od pasa Zdjelara ka Holenderu, pa peta Natha do Jovića, koji sa oko 17 metara vara Ostojića preciznim udarcem u levi donji ugao.

Pročitajte još

Sve dileme oko pobednika otklonio je Holender golom u 40. minutu nakon asistencije Asana, a za poslednji pogodak pobrinuli su se rezervisti Sejduba Suma kao dodavač i Lazar Marković kao realizator napada za 3:0.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike