VAR "uništio" Kadiz, predsednik kluba pobesneo i pisao prvom čoveku španskog fudbala: Rešite ovaj problem, odmah

07.02.2021

16:04 >> 16:06

0

Autor: Adam Štulić

VAR doneo sve važne odluke u porazu od Real Sosijedada

VAR "uništio" Kadiz, predsednik kluba pobesneo i pisao prvom čoveku španskog fudbala: Rešite ovaj problem, odmah
Copyright Profimedia

Predsednik Kadiza Manuel Fernandez više neće da ćuti. Posle poraza od Real Sosijedada (4:1), prvi čovek kluba čiji dres nose Ivan Šaponjić i Filip Malbašić odlučio je da napiše pismo prvom čoveku španskog fudbala Luisu Rubialesu, od kojeg zahteva da što pre reši problem VAR.

Ovakav zahtev i ne treba nikoga da čudi, s obzirom da je glavni arbitar na ovom duelu sve važne odluke za ishod ovog duela doneo posle pomoći tehnologije.

Najpre je u 24. minutu uz pomoć VAR dosudio penal za domaćina, šest minuta kasnije je uz asistenciju doneo odluku da poništi najstrožu kaznu za goste, da bi u samoj završnici prvog poluvremena posle pregledavanja snimka pokazao direktan crveni karton fudbaleru Kadiza Markosu Mauru.

– Dragi Luise, poštovani predsedniče Kraljevske španske fudbalske federacije, reši VAR problem. Reši ga odmah. Vi, koji se hvalite da ste promenili imidž nacionalnog Saveza i da čuvate najbolju ligu na svetu, odgovorni ste za preokret ove situacije. Kadiz je tim koji dolazi “odozdo” i ne zanima nas da li nam mediji daju još pet ili sedam bodova na osnovu grešaka VAR. Ono što nas zanima jeste da na terenu osvojimo ono što zaslužimo i nije prihvatljivo da tehnologija uvek ima kriterijum suprotan našim interesima – napisao je u pismu Fernandez i dodao:

– Ne možemo da govorimo, ne možemo da izrazimo svoje mišljenje, niti podignemo glas, jer ćemo biti kažnjeni. Ne možemo da povučemo ekipu sa terena, jer će da nas sankcionišu. Ne možemo da napadnemo sudiju jer je to zabranjeno. Jedino što možemo je da ćutimo pred nepravdom koju dan za dan trpimo zbog grešaka VAR. Tog sistema koji jedan dan odlučuje jedno, a drugo drugo. Nema kriterijuma, Luise. Predsedniče rešite pitanje VAR, za dobro fudbala, nacionalnog Saveza i svih nas. Nikada nismo pričali o sudijskim timovima, a posle 20 godina u fudbalu više ne znam šta da kažem treneru, igračima i navijačima, o našoj tišini. Danas više ne mogu da ćutim, iako nisam fanatični predsednik. Mi smo ozbiljna institucija – stoji u pismu Manuela Fernandeza.

Pročitajte još

Ivan Šaponjić je protiv Sosijedada na terenu bio od 60. minuta, dok je Malbašić ceo meč proveo na klupi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike