KRAJ: Šahtjor ponovo koban po Real, Lokomotiva nadomak oproštaja od Evrope

01.12.2020

17:15 >> 19:57

0

Autor: Adam Štulić

Počelo pretposlednje kolo grupnog dela sezone elitnog takmičenja

KRAJ: Šahtjor ponovo koban po Real, Lokomotiva nadomak oproštaja od Evrope
Copyright Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Grupna faza Lige šampiona ulazi u samu završnicu, a pretposlednje kolo elitnog takmičenja otvoreno je utakmicama u Moskvi i Kijevu.

Lokomotiva, srpskog trenera Marka Nikolića, na svom stadionu je poražena protiv Salcburga 3:1 i tako došla nadomak eliminacije iz Evrope.

Po svaku cenu sprečiti da se formira nova Liga šampiona

U ukrajinskoj prestonici madridski Real je propustio priliku da overi plasman u nokaut fazu takmičenja, koja je porazom od Šahtjora (2:0) sada dovedena u pitanje.

Liga šampiona se gasi: Amerikanci nude pet milijardi u novu Evropsku Premijer ligu

90′ – KRAJ

Posle četiri minuta nadoknade vremena završena se su prve dve utakmice petog kola Lige šampiona. Šahtjor je u Kijevu bio bolji od Reala 2:0, dok je Salcburg bio ubedljiv u Moskvi protiv Lokomotive 3:1.

82′ – GOOOL, ŠAHTJOR VODI 2:0

U jeku napada Reala, Šahtjor je došao do drugog gola. Solomon je dobio loptu iskosa sa leve strane, oko centra terena, vukao je do kaznenog prostora, kada je došao do ivice šesnaesterca napravio je jedan korak ka sredini i onda sjajno pogodio bliži donji ugao gola Kurtoe.

81′ – GOOOL, SALCBURG IDE KA TRIJUMFU

Kratko je trajala nada ruskog tima, Murilo je kardinalno pogrešio na centru terena, loptu mu je iz nogu uzeo Adejemi pretrčao sam polovinu trerena koja pripada Moskovljanima, ušao po desnoj strani u kazneni prostor i onda, posle finte, rutinski je poslao pored Ćorluke i golmana Lokomotive u drugi ugao.

79′ – ASENSIO ZAMALO KAZNIO TETEA

Poigravao se Tete na dvadesetak metara od gola Šahtjora. Asensio mu je oduzeo loptu, napravio nekoliko koraka i odlično šutirao, ali je lopta na putu ka golu zakačila jednog defanzivca domaćih, dovoljno da ode preko prečke. Posle kornera nije bilo opasnosti za ukrajinski tim.

78′ – GOOOL, LOKOMOTIVA SMANJUJE IZ PENALA

Lokomotiva dolazi do gola iz penala. Ćorluka je centrirao sa desne strane, Ze Luis se dobro zagradio, a Ramaljo ga je, deluje bez potrebe, s obe ruke gurnuo i nije bilo dileme za sudiju da pokaže na belu tačku. Mirančuk je poslao loptu u jednu, a Stankovića u drugu stranu.

76′ – OFANZIVNA PROMENA SALCBURGA

Napadač Daka će do kraja meča igrati u ekipi Salcburga umesto krilnog fudbalera Soboslaja.

73′ – PROMENE U ŠAHTJORU

Dvostruka izmena u Šahtjoru. Marlosa je zamenio Maikon, a Taisona Solomon.

67′ – SALCBURG ČUVA VOĐSTVO

Deluje da su se fudbaleri Lokomotive konsolidovali što se tiče defanzive, ali osim nekoliko obećavajućih akcija, nisu u dosadašnjem toku drugog poluvremena ozbiljnije ugrozili goste. U 69. minutu dvostruka izmena u Salcburgu, Sučić je zamenio Kamaru, dok je Adejemi na terenu umesto Koite.

56′ – GOOOL, VODI ŠAHTJOR (VIDEO)

Real je napadao, a Šahtjor vodi. Imali su Madriđani korner, posle kojeg je “pukla” kontra domaćih. Delovalo je da su se fudbaleri Šahtjora spetljali, Kovalenko je uputio loptu u kazneni prostor, Mendi je kratko odbio, Varan se izmakao, očekujući saigrača iza leđa, ali se na pravom mestu našao Dentinjo i zatresao mrežu Madriđana.

53′ – KURTOA SPAŠAVA REAL

Najbolja prilika za Šahtjor u dosadašnjem toku meča. Taison je sve odradio sam, ušao je u kazneni prostor malo iskosa po levoj strani, šutirao je po zemlji sa sedam metara, ali je Kurtoa istrčao, skratio ugao i nogom odbranio pokušaj napadača ukrajinskog tima.

Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

50′ – PRETI BENZEMA

Prvi pokušaj da se postigne gol u Kijevu imao je Benzema. Šutirao je sa 16 metara, po zemlji, ali pravo u golmana Šahtjora.

46′ – PROMENE U LOKOMOTIVI

Počelo je drugo poluvreme na oba meča. U Kijevu nije bilo promena u sastavima u odnosu na početak meča, dok je Nikolić na pauzi napravio trostruku izmenu. U ekipi Lokomotive protiv Salcburga u nastavku meča igraće Ignjatev, Mirančuk i Muhin, umesto Rajkovića, Liscova i Lisakoviča.

45′ – POLUVREME

Na oba meča nadoknađeno je po tri minuta, posle čega su fudbaleri otišli na odmor. U Kijevu, na meču Šahtjora i Reala, nema golova, dok Salcburg vodi 2:o protiv Lokomotive u Moskvi.

42′ – GOOOL, PONOVO BERIŠA (VIDEO)

Odmah je stigla kazna domaće fudbalere. Rajković je pogrešio na polovini Lokomotive, u pokušaju da izbije loptu. dodao je protivniku u noge, usledio je pas u prazan prostor ka Beriši, koji je rutinski reagovao u situaciji jedan na jedan s golmanom ruskog tima.

39′ – LOKOMOTIVA NAPADA

Trebalo je izabranicima Marka Nikolića da prime gol, kako bi krenuli ofanzivnije na rivala. U 39. mintu imali su dve prilike u razmaku od desetak sekundi. Najpre je, posle kornera sa desne strane, lopta je došla do Murila, koji je šutirao glavom s pet metara, ali je jedan od defanzivaca gostiju uspeo da je zaustavi na gol liniji. U nastavku akcije Ze Luis je odlično šutirao sa dvadesetak metara, ali je Stanković iz dva pokušaja uspeo da interveniše.

28′ – GOOOL, VODI SALCBURG (VIDEO)

Salcburg vodi u Moksvi. Posle pravog karambola u kaznenom prostoru Lokomotive, lopta je došla do Beriše, koji nije imao težak zadatak da je s pet metara ubaci u mrežu. Napadač austrijskog tima je bio u sumnjivoj poziciji, ali je posle pregledavanja snimka u VAR sobi, odlučeno da je gol regularan.

25′ – PRVA IZMENA

U ekipi Šahtojora izvršena je prinudna izmena. Umesto povređenog Moraeša na terenu je Dentinjo.

Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

18′ – PONIŠTEN GOL U MOSKVI

Posle odlične akcije Salcburga, Beriša je zatresao mrežu Lokomotive, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.

11′ – GOSTI OPASNIJI

Gosti su na oba meča za nijansu opasniji na otvaranju duela, ali osim stative Asensija, nije bilo konkretnijih prilika. Prvi žuti karton na meču u Kijevu dobio je Varan u 14. minutu.

Tanjug/Maxim Shipenkov/Pool via AP

5′ – STATIVA

Prva prava prilika za Real. Benzema je u kaznenom prostoru, iskosa sa leve strane, proturio loptu na peterac do Asensija, koji je šutirao iz prve, ali je pogodio stativu.

1′ – POČETAK

Počeli su mečevi u Kijevu i Moskvi.

18.15′ – SASTAVI

Lokomotiva M. – Salcburg

Lokomotiva: Giljerme, Živogljadov, Ćorluka, Murilo, Rajković, Lisakovič, Magkeev, Listov, Ribus, Ze Luis, Eder.
Salcburg: Stanković, Ulmer, Veber, Ramaljo, Kristensen, Soboslaj, Junuzović, Kamara, Mvepu, Koita, Beriša.

Šahtjor – Real M.

Šahtjor: Trubi, Dodo, Vitao, Bondar, Matvijenko, Kovalenko, Stepanenko, Tete, Marlos, Taison, Žunior Moraeš.
Real M: Kurtoa, Mendi, Naćo, Varan, Lukas Vaskez, Edegard, Kros, Modrić, Asensio, Benzema, Rodrigo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike