Liga šampiona se gasi: Amerikanci nude pet milijardi u novu Evropsku Premijer ligu

20.10.2020

15:55 >> 16:04

0

Autor: M. N.

Liverpul i Mančester junajted prvi prihvatili bogatu ponudu

Liga šampiona se gasi: Amerikanci nude pet milijardi u novu Evropsku Premijer ligu
Copyright Profimedia.rs

Liga šampiona očigledno broji svoje poslednje godine. Prema pisanju Skaja Liverpul i Mančester junajted dali su zeleno svetlo za formiranje novog takmičenja, a slično razmišljaju Arsenal, Mančester siti, Totenhem i Čelsiju.

Navodno, prema njihovom izvoru, već je zatvorena finansijska konstrkucija novog elitnog takmičenja i budžet bi trebalo da bude pet milijardi evra, a većinu sredstava je obezbedila američka multiinvesticiona banka Džej Pi Morgan.
Kao ključni faktor za formiranje Evropske Premijer lige navodi se španska kompanija “Kej kapital partners” i Realov predsednik Florentino Perez.
Takođe, veliko intersovanje imaju i klubovi iz Španije, Italije, Nemačke i Francuske, koji uveliko pregovaraju da se priključe novom takmičenju i prema nekim informacijama ona bi trebalo da krene 2022. godine.

Kasnije nego inače, zbog pandemije koronavirusa, došle su na red grupne faze najjačih fudbalskih takmičenja: Lige šampiona i Lige Evrope.

Novu Evropsku Premijer ligu podržaće i FIFA i u prvoj sezoni trebalo bi da učestvuje 18 klubova.
Što se kalendara tiče, mečevi bi se igrali tokom sezone. Najbolje plasirani timovi bi potom igrali u nokaut fazi iz koje bi došao konačan pobednik koji bi na kraju inkasirao nagradu vrednu nekoliko stotina miliona evra. Klubovi bi na početku dobili i ogromne “bonuse dobrodošlice” za samo učešće, a visina bonusa bi bila određena na osnovu rejtinga i aktuelne moći klubova. Procene su da bi najveći novac na početku inkasirali Real Madrid i Mančester Junajted
Osnivanje novog takmičenja moglo bi da usledi već do kraja ovog meseca, iako spisak učenika još nije poznat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike