Igrao za čuveni Real, nastupa za Ajntraht, ali Luka Jović je posebno vezan za jedan klub

08.02.2021

14:46 >> 15:08

0

Autor: Milan Nastić

Srpski fudbaler je priznao ko je u njegovom srcu ostavio dubok trag

Igrao za čuveni Real, nastupa za Ajntraht, ali Luka Jović je posebno vezan za jedan klub
Copyright Luka Jović foto: Profimedia

Samo što se vratio u Bundesligu, fudbaler Frankfurta Luka Jović je počeo da rešeta protivničke mreže i za svega 122 minuta provedena na terenu postigao je pet golova.

Kako sam kaže srpski reprezentativac on se vratio u Ajntraht da vrati samopouzdanje i da sebe ne smatra nekom zvezdom u Bundesligi

– Meni je najvažnije bilo da vratim samopouzdanje, da se nametnem i da dobijem što više šansu u Ajntrahtu. Mislim da je to bilo najbolje rešenje za mene, i ne smatram sebe nekom zvezdom i ne traba tako da me niko gleda, iako mi je moj saigrač Filip Kostić, rekao da su fudbaleri Herte kad sam ulazio na teren imali drugačiju reakciju – istakao je Jović za sajt Bundeslige.

Na pitanje ko je, ako nije zvezda, srpski fudbaler je dao odgovor:

– Ne bih želeo da pričam o sebi, to moraju drugi da kažu. Ali za sebe mogu da istaknem da sam lisica u kaznenom prostoru i da imam dobar osećaj da se postavim tamo gde treba. Što se tiče Reala, mogu da istaknem da sam napredovao u Madridu, bez obzira na to što sam dosta vremena proveo na klupi. Ali, čast je biti deo najvećeg kluba na svetu, i deliti svlačionicu i teren sa najboljim igračima na planeti. U Real sam stigao kada sam imao 21 godinu, i trebalo mi je vreme da se adaptiram i budem svestan gde se nalazim. Pored takvih igrača stalno učiš, i to je bila najbolja škola za mene.

Pročitajte još

Luka Jović je istakao da je imao više idola u karijeri i da bi jednog dana želeo da dostigne njihov kvalitet.

– Ima ih više, od Ronalda, Ibrahimovića, ali najviše mi se dopadalo kako igra Radamel Falkao. Mišljenja sam da imamo sličan stil fudbala i voleo bih da jednog dana dostignem njegov nivo.

Srpski fudbaler je priznao da u njegovom srcu posebno mesto ima Crvene zvezda.

– Najlepše uspomene me vežu za moju Zvezdu, tu sam proveo 10 godina i teško možeš da objasniš ako nisi bio deo toga. To je moj klub za čitav život. Što se tiče trenera, to su Toma Milićević, koji me je doveo u Zvezdu, moram da istaknem i Bratislava Živkovića, on je najviše uticao na moju karijeru, ali i privatno. Tamo sam naučio kako se pobeđuje – zaključio je Luka Jović.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike