24sedam saznaje: Partizan smenjuje istaknutog člana uprave

09.02.2021

12:21 >> 14:48

0

Autor: D. B.

Na sutrašnjoj sednici UO biće ozvaničena važna promena u klubu

24sedam saznaje: Partizan smenjuje istaknutog člana uprave
Copyright MN Press

Vreme je za velike promene u Fudbalskom klubu Partizan.

Kako 24sedam saznaje, na sutrašnjoj sednici Upravnog odbora sa mesta potpredsednika crno-belih biće smenjen prof. dr Vladimir Vuletić.

Vuletić je u FK Partizan ušao kao član Skupštine kluba, a ideja da dobije visoku funkciju potekla je od njegovog nekadašnjeg studenta, a danas generalnog direktora crno-belih Miloša Vazure.

Decembra 2014. godine je na godišnjoj skupštini izabran za predsednika Nadzornog odbora i tom prilikom dobio je mandat na period od pet godine. Bio je to početak njegovog brzog uspona u rukovodećoj hijerarhiji.

Pogled u ne tako davnu prošlost vratiće sve navijače Partizana, ali i iskrene ljubitelje fudbala, na period kada se vodila velika bitka oko rukovodećih funkcija u ovom fudbalskom klubu. Tada je Vuletić bio na strani na čijem je čelu bio kasniji predsednik kluba Milorad Vučelić, a ime profesora Pravnog fakulteta često je spominjao Vučelićev protivkandidat Nenad Bjeković.

Igračka legenda crno-belih, danas jedan od najviših funkcionera Fudbalskog saveza Srbije, podneo je čak i krivičnu prijavu u kojoj je Vuletića direktno okrivio da je prilikom pravljenja kvoruma doveo dve osobe koje nemaju nikakav status i članstvo u FK Partizan i da je na taj način doneo pobedu novom predsedniku. U pomenutoj krivičnoj prijavi napisano je da je Vuletić promovisao Bojana Nišića i Uroša Mijatovića u članove Skupštine iz redova navijača.

Vuletić je na sednici vanredne i konstitutivne izborne Skupštine juna 2017. godine dobio novi mandat na mestu potpredsednika, koji ističe 2022. godine.

Pročitajte još

Tokom rada u FK Partizan ostaće zapamćen i po čestim medijskim nastupima, u kojima uglavnom nije imao dlake na jeziku, a ponekad je prelazio i granicu dobrog ukusa. Posebno je žestok bio u momentima kada je kritikovao ljude iz Crvene zvezde, pre svih generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića.

Bio je na čelu svih borbi u oblasti prava u kojima je učestvovao FK Partizan, posebno u onima kad je klub bio kažnjavan zbog izgreda navijača u evropskim takmičenjima. Dugo je vodio i borbu oko toga da li Crvenoj zvezdi treba priznati titulu iz 1946. godine. Posle odluke FSS da dodeli titulu crveno-belima, Vuletić je najavljivao brojne žalbe, pa čak i sudu u Lozani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike