Partizan odlučio na Skupštini kluba: Najugledniji navijači postaće članovi Senata

23.12.2020

14:16 >> 15:09

0

Crno-beli dobijaju novo klupsko telo na predlog potpredsednika Vladimira Vuletića

Partizan odlučio na Skupštini kluba: Najugledniji navijači postaće članovi Senata
Copyright FK Partizan

Bez prisutnih delegata i predsednika Milorada Vučelića, na sednici sa radnim predsedništvom i verifikacionom komisijom, članovi najvišeg tela FK Partizan usvojili su jednoglasno svih sedam tačaka dnevnog reda na redovnoj Skupštini za 2020. godinu.

Delegati su na kućne adrese dobili kompletan materijal za sednicu i pre nego što su ga vratili u klub izjasnili su se po svakoj tački dnevnog reda. Verifikaciona komisija je konstatovala da je od 41 delegata, njih 37 je izvršilo svoju dužnost. Umesto Vučelića sednicom je predsedavao potpredsednik kluba Vladimir Vuletić.

Pročitajte još

– Partizan je danas održao redovno zasedanje najvišeg klupskog organa i time ispunio zakonsku obavezu za 2020. godinu. U odnosu na obaveze koje propisuje krizni štab Vlade Republike Srbije i epidemiološke mere, koje je pomenuti organ doneo, opredelili smo se da Skupštini prisustvuju samo članovi radnog predsedništva, verifikacione komisije i overači zapisnika. Svi ostali delegati su imali priliku da se u proteklih 12 dana upoznaju sa materijalom koji im je bio dostavljen lično – rekao je Vuletić.

Glasovi su prebrojani na licu mesta i nijedan član Skupštine nije imao zamerke na podatke koje je sadržala dokumentacija.

– Svi su imali materijal od 50 strana, koji je obuhvatao sedam tačaka dnevnog reda. Od 41 delegata, materijal je do jučerašnjeg dana vratilo u klub, izjašnjavajući se o svakoj tački pisano sa potpisom, ukupno 37 delegata. Svih 37 delegata su glasali za usvajanje svih tačaka dnevnog reda i nije bilo protiv ili uzdržanih glasova.

Novinar Mladen Mijatović je novi član Skupštine:

– Partizan je na današnjoj sednici takođe konvalidirao odluku o izboru Mladena Mijatovića za člana Skupštine., koji je ranije bio kooptiran, a sada je i formalno izabran u Upravni odbor kluba. Takođe, Upravni odbor je na moju ličnu inicijativu predložio izmenu Statuta, kojim će na sledećoj prvoj sednici Skupštine u punom mandatu biti dodat, odnosno iniciran još jedan novi organ. Taj novi organ zvaće se Senat, a radi se o savetodavnom organu koji bi činili najugledniji Partizanovci koji pronose slavu kluba u svim sferama društa od nauke, pravosuđa, prosvete, sporta, umetnosti. Želja nam je da okupimo najbolje i najuglednije među nama i da, imajući to u vidu, kao što je u Rimu postojao Senat, od reči “senex”, želimo da najstariji i najugledniji ojačaju naše snage – objasnio je potpredsednik FK Partizan.

Vuletić se osvrnuo i na komentare da će današnja sednica imati sve odlike “virtualne”, kako se moglo pročitati u domaćoj štampi.

– Nije održana nikakva virtualna Skupština, već je održana potpuno regularna sednica, u skladu sa navedenim merama Vlade Srbije. U Radnom predsedništvo su izabrani počasni predsednik Ivan Ćurković, generalni direktor Miloša Vazura i moja malenkost, koji sam i predsedavao pomenutim telom. Članovi verifikacione komisije bili su Dragan Trailović kao predsednik, Zoran Rajić kao član i Milorad Nikolić član. Članovi overača zapisnika su predloženi i izabrani Goran Arnaut, zamenik direktora omladinske škole i klupski operativac Dragan Velanac – zaključio je Vladimir Vuletić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike