Bavarcima niko nije ravan na ovom svetu: Bajern je najbolji tim planete! (video)

11.02.2021

19:57 >> 20:48

0

Golm Benžamina Pavara u 59. minutu tim iz Minhena savladao Tigres u finalu Svetskog klupskog prvenstva u Kataru

Bavarcima niko nije ravan na ovom svetu: Bajern je najbolji tim planete! (video)
Copyright Tanjug/AP Photo

Golom Benžamina Pavara u 59. minutu fudbaleri minhenskog Bajerna savladali su meksički Tigres u finalu Svetskog klupskog prvenstva odigranog na stadionu u Al Rajanu, u zemlji domaćina Mundijala 2022. u Kataru. Bavarci su bili nadmoćniji tim u borbi za FIFA trofej, ali pored tvrdih igrača meksičkog šampiona nisu dolazili do izrazitih prilika za pogodak.

U 18. minutu na intervenciju VAR sobe poniušten im je gol Kimiha, jer je bilo očigledno da se kod njegovog udarca Levandovski nalazio u ofsajdu i iz tog položaja dovoljno je zasmetao golmanu Guzmanu. Bilo je još nekoliko situacija koje su u nagoveštaju više obećavale, ali ih Bavarci nisu završavali na pravi način.

Tanjug

Na drugoj strani terena nije viđeno mnogo toga od Tigresa. Osim pokušaja Andre Žinjaka u prvom minutu, kada je morao bolje da zahvati loptu glavom sve ostalo se svodilo na disciplinovanu defanzivu.

Odlučujući momenat dogodio se u 59. minutu. Ponovo je bila neophodna asistencija sudija iz VAR sobe, samo sada Tigres nije moglo ništa da spasi od rezultatskog minusa koji do kraja utakmice nisu uspeli da anuliraju. Gol francuskog reprezentativca Pavara bio je regularan tako da je Bajern osvojio po drugi put titulu najboljeg na svetu posle 2013. godine.

Pročitajte još

Robert Levandovski je proglašen za najboljeg pojedinca finala. Pehar pobednika do postolja doneo je Brazilac Kaka, a trofej kapitenu Manuelu Nojeru uručio je predsednik FIFA Đani Infantino.

Pre finala odigrana je utakmica za treće mesto u kojoj je Al Ahli sa 3:2 na penale savladao šampiona Južne Amerike Palmeiras.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike