Fudbalski vladar kakvog svet još nije video: Hans-Diter Flik ideolog modernog Bajerna

12.02.2021

06:13 >> 21:41

0

Nemac u jednoj sezoni vodio Bajern do šest trofeja, pri čemu je protivnicima dozvolio samo pet puta da ga savladaju

Fudbalski vladar kakvog svet još nije video: Hans-Diter Flik ideolog modernog Bajerna
Copyright Profimedia

Ne deluje realno, ali se dogodilo tokom 2020 i 2021. godine! Fudbalska istorija ne pamti tim kao minhenski Bajern, niti trenera kao što je Hans Flik. Bavarska ekipa predvođena 56-godišnim stručnjakom osvojila je ta sezonu 2019/20 šest trofeja, tačnije trijumfovali su u svim takmičenjima u kojima su učestvovali.

U pokušaju da naprave istorijski uspeh izgubili su pet mečeva, a odigrali su 68 utakmica, ili kako bi to na Tviter profilu “TalkSPORT” zaključili – na svakih 11 mečeva po jedan trofej!

Tvorac ovog čuda je Hansi Flik! Nije imao blistavu igračku karijeru, ali se profilisao tokom 80-tih i 90-tih godina kao solidan klupski igrač na za bundesligaški nivo. Igrao je u veznom redu i prikupio je preko 100 nastupa za Bajern, a onda se posle pet godina u Minhenu preselio u Keln.

Prvi ozbiljniji trenerski posao dobio je 2000. godine u Hofenhajmu, a od 2006. do 2014. godine radio je kao asistent selektora Nemačke Joakima Leva. Bio je očigledno više od desne ruke, jer …

Profimedia

Sjajna generacija “pancera” došla je do titule prvaka sveta na Mundijalu u Brazilu 2014. godine, posle čega se povlači iz reprezentacije sa željom da se osamostali. Uprkos bogatom iskustvu i tituli pravak sveta nije mu išlo lako. Tek 2019. godine dobio je priliku da radi u stručnom štabu Bajerna u ulozi pomoćnika Nike Kovača, a kada se Hrvat povukao u novembru proglašen je za njegovog privremenog naslednika. Ostalo je istorija! Serija pobeda pretvorila ga je u najvećeg trenera čuvene bavarske ekipe, a možda i na nivou takve fudbalske sile poput Nemačke.

Pročitajte još

Već trideset godina je u braku, ima dve ćerke i dvoje unučića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike