Insinje okajao grehe, početak kraja Juventusove dominacije Serijom A

13.02.2021

19:26 >> 19:27

0

Autor: Adam Štulić

Napoli slavio minimalni trijumf u derbiju 22. kola Serije A

Insinje okajao grehe, početak kraja Juventusove dominacije Serijom A
Copyright Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Posle derbija 22. kola Serije A Juventusove šanse za odbranu Skudeta značajno su manje. “Stara dama” je u Napulju pretrpela minimalan poraz od izabranika Đenara Gautza, koji su se ovim trijumfom vratili u borbu za mesto koje sledeće sezone vodi u Ligu šampiona.

Imali su Napolitanci uoči jednog od najvećih derbija italijanskog fudbala dodatni motiv u činjenici da su nedavno, porazom od istog rivala (2:0) ostali bez prvog trofeja u sezoni (Super kup Italije), a odlučujući momenat na stadionu “Dijego Maradona” odigrao se na isteku pola sata igre.

Kjelini je, utisak je potpuno bespotrebno, startovao nad Rahmanijem u kaznenom prostoru Juventusa, a Danijele Doveri je, posle konslutacija sa VAR, odlučio da pokaže na belu tačku. Precizan sa 11 metara bio je Lorenco Insinje, koji je tako iskupio za promašen udarac sa bele tačke u finalu Super kupa, u 80. minutu, pri minimalnom vođstvu Juventusa.

Pročitajte još

Nije ovo bilo veče Pirlovih izabranika, koji su do poslednjeg sekunda atakovali ka golu rivala, ne bi li se iz Napulja vratili barem sa bodom. U poslednjem jurišu crno-belih veliku ulogu u odbrani Napolijevog gola imao je i srpski defanzivac Nikola Maksimović, koji je imao jednu od ključnih uloga u zaustavljanju prve zvezde torinskog velikana Kristijana Ronalda, koji je za 90 i kusur minuta napuljskog meča imao samo dva šuta u okvir gola.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike