Srbin poručio legendi holandskog fudbala da ne priča gluposti

14.02.2021

12:53

0

Aleksandar Ranković nije želeo da bude poslušnik Martina Jola

Srbin poručio legendi holandskog fudbala da ne priča gluposti
Copyright Profimedia

Srpski stručnjak Aleksandar Ranković tri meseca čeka novi klub, a na otkaz u ADO Den Hagu podsećaju ga samo novinari. Kaže da otkako ne radi ima više vremena za zimske radosti sa dvogodišnjim sinom i da u Amsterdamu odlazi na kafice sa Željkom Petrovićem i Dušanom Tadićem.

Ranković je u novembru dobio otkaz, jer su mu legendarni Martin Jol i ekipa ljudi iz uprave oko njega zamerili da ne sprovodi klupsku politiku u radu sa prvim timom:

– Gluposti. Zaista sam želeo da radim sa Jolom, ali ne samo da slušam sve što on govori. Provodim ceo dan u treningu sa timom, a to je već dovoljno teško ako svakog dana dobijete nove igrače koje ne želite. Kažu da nisam sledio klupsku politiku, ali i dalje pokušavam da shvatim koja je to politika – rekao je Ranković.

Na početku sezone ADO je pod uticajem Jola otpustio nekoliko iskusnih fudbalera i iz sopstvenog pogona doveo nekoliko mladih igrača. Pre otkata Rankoviću bili su 16. na tabeli, a sada su već 17. i ispadanje u Drugu ligu čini se da postaje realnost.

– Želeli su da obnove ekipe i stvore tako novu vrednost na terenu. U redu, ali onda morate znati koje momke ćete forsirati. Jer i ADO mora da ostane prvoligaš. To nije moguće ako pustite dvadeset igrača i uzmete dvadeset rezervi. Rekao sam im jednom da sam zabrinut za tim. Dosad me nisu pozvali da mi objasne razloge otkaza. Učinili su to preko mog menadžera. U redu, došao bih kod njih, saslušao šta mi kažu, verovatno se ne bih složio, ali bismo se gledali u oči. Nisu imali hrabrost za to.

Pročitajte još

Umesto lopte i rada se ekipom Ranković drugačije organizuje svoje vreme:

– Redovno pijem kafu sa Željkom Petrovićem ili Dušanom Tadićem, koji takođe živi u Amsterdamu. Pričamo o svim stvarima, o fudbalu, ali i o privatnom životu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike