Stankovićeva analiza: VAR, olako dosuđen penal, odnos sa Kangom, Ivanićev nedostatak cinizma, Pankov, recept za Milano...

18.02.2021

20:51 >> 21:03

0

Autor: N. St.

Trener Zvezde detaljno govorio o duelu sa italijanskim timom

Stankovićeva analiza: VAR, olako dosuđen penal, odnos sa Kangom, Ivanićev nedostatak cinizma, Pankov, recept za Milano...
Copyright MN Press

Osmeh na licu, odlično raspoloženje i pregršt pohvala na svoje izabranike. Za razliku od svog kolege Dejan Stanković nije krio zadovoljstvo. Njegov tim je došao do remija protiv italijanskog tima (2:2).

Gol za veliko slavlje dao je Milan Pavkov posle kornera i to pošto je ušao sa klupe.

Nisam osetio njega, već sve momke koji su odradili stvarno fenomenalan posao protiv jedne jake ekipe. Dobio je Milan nagradu. Pre početka sezone sam rekao da je on dobro radio, kada neko dobro radi onda mu se dobrim vraća. Čestitam mu na golu, čestitam ekipi na hrabroj igri – počeo je Stanković.

Nastavio je analizu utakmice.

– Na stranu prvih desetak minuta tu tenzijicu i grč početka utakmice, posle toga je bilo okej. Izašli smo visoko, napravili smo nekoliko dobrih šansi u prvom poluvremenu. Primili smo lagan gol, nismo odustajali. Jaka, tvrda, teška utakmica. Penal je dosta olako odsviran. Razumem da je Milan, da nosi težinu sa sobom, dosta lagano je odsvirao to. Nismo odustali. Posle drugog žutog kartona, takođe laganog, gde obojica gledaju loptu i gde Rodić nema nameru da napravi faul. Sa desetoricom smo ostvarili rezultat i nadu.

IBRA

Sa Ibrahimovićem se Dejan video pre utakmice.

– Nisam nikoga video, bio sam u svlačionici, sa mojim momcima, pa sam došao na konferenciju. Video sam ga pre utakmice, ništa više od toga. Ne znam hoće li igrati u revanšu, to od njih zavisi – jasan je Stanković.

Nije želeo sebe da stavlja u prvi plan.

Ja sam deo grupe, deo kluba. Ti možeš da napraviš šta god hoćeš ako na terenu to ne izgleda dobro onda džaba. Sve zasluge idu momcima. Igrao si protiv dobre, brze, jake ekipe. Ne znam kako su ušli oni u utakmicu i to me ne zanima. Prihvatali smo igru jedan na jedan pozadi protiv ozbiljnih i brzih igrača. Verovali smo da možemo da napravimo dobar rezultat.

Na konstataciju da izgleda da je Kanga vratio poverenje posle nekih internih problema u klubu je strateg Zvezde reagovao.

Da stavim tačku na to. Ništa ne vučem sa sobom, nisam zlopamtilo. On je momak koji daje sve od sebe. Što smo imali, imali smo. Tačka je stavljena. Grupa je ispred svakog pojedinca. Momci su veliki profesionalci, žrtvuju se jedan za drugog.

Potom je nastavio sa pohvalama.

Ivanić je imao jednu lepu partija, da je malo bio ciničan što od njega tražim, da „podbode“ Donarumu, pa da povedeš 1:0. Rastemo iz meča u meč, bila je ovo prilika da vidimo gde smo. Sa brzinom, duelom, trkom. Lepo veče. Žao mi je što nije ispraćeno sa 60.000 ljudi, mislim da bi drugačije bile i te odluke sudija na punoj Marakani. Ne tražim izgovor, nego sam stekao utisak da kada imaš 60.000 domaćih navijača da ne možeš da sviraš tako nešto. Ponavljam, ne tražim alibi. Možda bismo primili gol iz neke druge situacije. Kako je njima, tako je i nama. Ponsan sam na ove momke. Sve je otvoreno.

Odmah je razgovarao sa Pankovom, igračem koji je skrivio penal.

– Pogledali smo video te situacije čim se meč završio. Rekao mi je da mu je ruka krenula ka ramenu, Ernandez je pao u tom momentu. Kada gledaš iz daleka stekneš drugačiji utisak, kada vidiš izbliza pogledaš da je stavio ruku na rame, Teo je pao. Može i ne mora da se sudi.

Izneo je svoje mišljenje oko VAR-a.

Hvala bogu da je bio VAR, videlo se sa klupe da je bila ruka, da nije bilo toga bilo bi 0:1. Evidentno je bilo i da je ofsajd bio kad je Kastiljeho izašao. Sudija to da propusti i ne svira… U tako jakim odlukama VAR donosi prave stvari. Treba znati i koristiti VAR. Vidite u Premijer ligi za pola milimetra se poništavaju golovi, sudi se ofsajd. Dosta toga donese, može i da odnese. Nama je pomogao. Bio je VAR i kod penala za Milan, pa je potvrđen, videli su tako, idemo dalje.

Na pitanje da li je Pankovu možda smetala formacija i da se tu nije snašao.

To su sve bili dueli u igri. Nema veze sa mestom gde je igrao. Teo nije bio njegov, prihvaito je taj duel. Slabo smo istrčali tu njihovu traniziciju, tu su neke greške moramo da budemo namazaniji. Mi imamo loptu na našoj polovini, ne vraćati nazad, bolje izgubiti na njihovoj polovini i namestiti se lepo nego trčati za njima, brži su. Prihvatio je duel, Teo je bio namazaniji, pa oje. Svako ima svoju zonu, svoje zadatke. Dobro su klizali pozadi, prihvatali smo igru 1 na 1. Posle toga dolazi duel, da vidimo ko je brži, jači.

Hrabra igra bi mogla da bude recept za „San Siro“.

Prvo da prođe Subotica. Ako se vratiš i čekaš pre ili kasnije ćeš primiti gol. Da probaš da izađeš malo više, da usporiš napad, da orijentišeš tamo gde su slabiji. Imaju derbi, pa nas, pa Romu. Ne znam njihov plan. Spremali smo se kao da će igrati prvi tim tako ćemo ići i na „San Siro“. Nemamo Milunovića, nemamo Rodu. Ostali su zdravi. Erakoviću je puklo stopalo u Nišu. Imamo adekvatne zamene. Namestićemo se za „San Siro“.

Na dodatno pitanje znači li to da već razmišlja o levom beku za Italiju se nasmejao:

– Još se nisam ni istuširao, a kamoli razmišljao. Igraće neko levog beka – sa osmehom je zaključio Stanković.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike