Tole Karadžić za 24sedam: Piksi je autoritet i igrači će ga poštovati

21.02.2021

17:30 >> 07:33

0

Autor: Milan Nastić

Sagovornici smatraju da je Dragan Stojković najbolje rešenje za klupu Orlova

Tole Karadžić za 24sedam: Piksi je autoritet i igrači će ga poštovati
Copyright MN Press

Posle višemesečnog nagađanja, izbor selektora Srbije dobio je danas epilog. Potvrđeno je da će Dragan Stojković Piksi sesti na klupu Orlova kako bi pokušao da obezbedi plasman na SP u Kataru 2022. godine.

Bivši prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije, i počasni predsednik Tomislav Karadžić za 24sedam je rekao da je Piksi najbolje rešenje za selektora.

Izbor Piksija je najbolje rešenje u ovom trenutku i smatram da nismo mogli da nađemo boljeg na ovom mestu. Nama je najvažnije da imamo čoveka od autoriteta kojeg će igrači da poštuju i  cene. To je nama u ovom trenutku prioritet, jet smatram da imamo kvalitet za plasman na SP u Kataru 2022. godine – počeo je razgovor Karadžić za 24sedam.

Počasni predsednik FSS ima izuzetno lepo mišljenje o Piksiju, napominjući da će on napraviti atmosferu kakva je neophodna za reprezentaciju.

Dragan je jedan obrazovan trener koji se dokazao kao igrač, ali kao i trener i takav nam je bio neophodan, sa autoritetom koga će svi da poštuju i ovo je najbolje što smo mogli da uradimo. Mislim da će on napraviti odličnu hemiju i nema dileme da će on sa igračima napraviti ambijent kakav nam je potreban da vratimo poverenje u reprezentaciju.

Tomislav Karadžić je istakao da je bitno da je dobio podršku cele nacije i da su se svi složili da je Piksi najbolje rešenje.

– Takođe, bitno je da ima podršku cele nacije. Što je veoma bitno za mir i da može da radi u pozitivnoj atmosferi, da ne razmišlja da li su ovi za ili protiv njega. Najvažnije da je on prihvaćen i od Zvezde i Partizana, što ranije nije bio slučaj. To znam iz mog dugogodišnjeg iskustva tokom rada u Savezu.

Pročitajte još

Bivši prvi čovek Saveza ima jedan savet za selektora Srbije.

Prvo što bih mu preporučio je da sastavi dobar stručan štab, to je možda i najvažnija stvar u reprezentaciji. Onda da napravi odličnu hemiju u svlačionici i da svi funkcionišu kao jedan. Ne sumnjam da će Piksi to sve uraditi i da ovaj tim ima ogroman kvalitet i da mu je potrebno samo da ih neko vodi sa autoritetom. Verujem da ćemo uspeti da se plasiramo u Katar, i smatram da je novi selektor sposoban da nas odvede na tako veliko takmičenje. Mislim da dolaskom Piksija imamo sve što nam je potrebno za tako nešto – zaključio je Karadžić za 24sedam.

MN Press

Sa Toletom se slaže i bivši selektor Srbije, Ljubinko Drulović, koji je takođe istakao za 24sedam da u ovom trenutku nema bolje opcije od Dragana Stojkovića Piksija.

– Nemamo boljeg od Piksija. O njemu se već dugo vremena pričalo i na kraju se desilo ono što se već duže vreme nagađalo. Mislim da nam je takav čovek potreban, pre svega zbog psihološkog stanja u kojem se nalazi reprezentacija. On ima autoritet, lider je i takav je bio i kao igrač, ali i kao trener. Pritom, bez obzira na to što nije radio kao trener u Srbiji, zna šta se dešava u našem fudbalu i kako funkcioniše, što je veoma bitno. Bio je u Zvezdi, Savezu, tako da poznaje odlično okolnosti – kazao je Drulović za 24sedam.

Fudbalski trener ističe da su rezultati reprezentacije Srbije prilično razočaravajući u poslednje vreme i da se nada da upravo novi selektor može da promeni takvu situaciju.

U poslednje vreme rezultati nam ne idu u prilog, i smatram da je Piksi idealan čovek da pokrene ovu selekciju. Najvažnije da se napravi odličan tim, ništa ne vredi pojedinac, već skup njih treba da se prilagodi jedan drugome i da bude napravljena hemija koju već duže vreme nemamo. Naravno, za to je potreban ambijent svih u fudbalu, od Saveza, igrača, i selektora. Ništa Stojković neće moći da uradi, ako ta karika ne bude povezana, čim jedna iskoči, imaćemo problema.

Pročitajte još

Ljubinko Drulović smatra da je veoma važno da smo dobili srpskog selektora, koji poznaje kako funkcionišu stvari u reprezentaciji.

– Takođe, važno je da je selektor iz Srbije, koji poznaje mentalitet, atmosferu, a ne kao što smo u prošlosti imali Dika Advokata, i stvorila se atmosfera da smo već plasirali na veliko takmičenje, njegovim imenovanjem, ali u praksi je to totalno drugačije. Čovek nije imao pojma šta se ovde dešava, čak je na nekoj utakmici na poluvremenu hteo da napusti klupu kad je video kako sve funkcioniše. To nam nije potrebno, nego neko ko zna prilike u reprezentaciji.

Bivši selektor Srbije smatra da su srpski fudbaleri i treneri izgubili cenu upravo što nam nedostaju rezultati A selekcije.

– Radio sam u Uzbekistanu prošle godine, i svi samo pričaju o hrvatskim igračima i trenerima kako su oni drugi na svetu i to njima podiže cenu. O nama niko više i ne priča, a razlog je zato što nemamo dobre rezultate u A selekciji. Kad oni prave rezultate, svi te drugačije gledaju, to je normalno – pojasnio je Drulović za 24sedam.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike