Liverpul je u ozbiljnoj krizi: Povreda kapitena, VAR i poraz od Evertona na „Enfildu“

20.02.2021

19:26 >> 19:30

0

Autor: N. St.

Klop u velikim problemima

Liverpul je u ozbiljnoj krizi: Povreda kapitena, VAR i poraz od Evertona na „Enfildu“
Copyright Tanjug/Lawrence Griffiths/ Pool via AP

Nešto ozbiljno ne štima u timu Jirgena Klopa. Glavni razlog je jasan – ogromni problemi sa povredama. Da Liverpul nema rešenje za sve to moglo je da se vidi na „Enfildu“ gde su doživeli četvrti uzastopni premijerligaški poraz.

Everton je slavio u gradskom derbiju – 0:2 (0:1).

Gore nije moglo da počne za Klopa, Rišarlison je već u trećem minutu matirao Alisona. Da košmar bude gori postarao se kapiten. U 30. minutu je Henderson povredio, morao je da izađe napolje. Ušao je Filips i to je bio 18. različiti štoperski tandem koji su „crveni“ koristili ove sezone. Igrao je u tandemu sa zimskim pojačanjem Kabakom.

Znatno agresivnije je domaćin započeo drugo poluvreme, držali su loptu u nogama (82 naspram 18 odsto u prvih petnestak minuta), ali sa samo jednom ozbiljnom šansom. Salah je izašao sam pred Pikforda, ali je golman „karamela“ izašao dovoljno da skrati ugao i odbrani. A, onda se u 82. minutu dogodila sporna situacija. Kalvert-Luin je dobio loptu u prostor, Alison je uspeo da interveniše, ne i da uhvati loptu, napadač gostiju je krenuo po nju, Aleksander-Arnold je ležao na zemlji, protivnik je pao preko njega. Sudija Kavano je pokazao na penal. Iz VAR sobe je dobio instrukcije da treba da pogleda snimak i da možda nije jedanaesterac. Otišao je od monitora, gledao ga svega nekoliko sekundi i potvrdio odluku. Sigurdson je bio siguran izvođač.

Gosti su uspeli da se odbrane u nadoknadi i da dođu do prve pobede na stadionu gradskog rivala još od 1999. godine. Anćelotijevi puleni su tako došli do 40. boda po čemu su se izjednačili sa današnjim rivalom. Klopovu ekipu očekuje žestoka borba za četvrto mesto, ako ne uspeju da izbore plasman u Ligu šampiona biće u ogromnim problemima. Tu poziciju trenutno drži Čelsi sa 43 poena.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike