Čvrsta ruke: Piksi će zabraniti igračima da idu na splavove

23.02.2021

09:33 >> 09:34

0

Autor: Milan Nastić

Fudbalska legenda Dejan Savićević veruje da će Stojković uvesti disciplinu među Orlove

Čvrsta ruke: Piksi će zabraniti igračima da idu na splavove
Copyright MN Press

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore smatra da je Dragan Stojković Piksi najbolje rešenje za selektora Srbije, istakavši u intervju za Informer da je on jedini koji može da disciplinuje igrače.

– Ako neko može da obuzda igrače, onda je to Piksi. On je pravi čovek da reprezentativcima probudi patriotizam i osećaj privrženosti zemlji. Rekao bih da to Srbija sada nema. Jer da ima, uz kvalitet igrača koji poseduje, sigurno bi se plasirala na Prvenstvo Evrope. Beograd ima mnogo splavova i možda su oni glavni problem reprezentacije Srbije. Ako Piksi ne može da se nametne autoritetom i reši pitanje discipline na svim nivoima, onda ne znam ko bi mogao. Takođe, Piksi ne dozvoljava mešanje u posao. Kod njega ne prolaze one fore: „Ovaj mora da igra zbog menadžera – rekao je Dejan Savićević za Informer.

Pročitajte još

Legendarni fudbaler smatra da ne treba praviti paralelu između Piksija fudbalera i trenera i da su to dve različite stvari.

– Nema potrebe da vučemo paralelu između Piksija igrača i Piksija trenera. Dobar je u svom poslu, i zna se da kod njega mora da bude gvozdena disciplina. U klubu je lakše uspostaviti red. U reprezentaciji je to teže, posebno što igrači na okupljanje nekada gledaju kao na relaksaciju. Dođu da se odmore, da obiđu familiju i ljubavnice.

Dejan Savićević kazao je da je veoma važno da novi selektor Srbije ima podršku cele nacije, napominjući da će prvi mečevi u kvalifikacijama koji se igraju u martu odrediti dalji tok Orlova što se tiče plasmana na SP u Kataru sledeće godine.

– Svi o njemu pišu sve najbolje. I važno je da tako bude, jer je Piksi veličina. Ipak, trebalo bi da bude spreman da je to mač sa dve oštrice. Ako bude išlo dobro Piksi će biti najbolji. Ukoliko krene po zlu, pisaće se naslovi da Piksi ne valja. Mogu samo da mu poželim puno sreće. Uveren sam da će brzo da se uklopi, nema veze što je dugo živeo van Srbije. Vrlo je važan start kvalifikacija. Retko se dešavalo da se loše počne, a dobro završi – zaključio je Savićević.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike